Efter stora smällen – mittbacken tillbaka i ÅFF

Efter det platta fallet mot topplaget Skövde väntar nu Kristianstad som motståndare för Åtvidaberg FF. Tillbaka i truppen efter sin avstängning är mittbacken Adrian Pettersson. "Han har varit en viktig del av försvarsspelet för oss", säger ÅFF-tränaren Tor-Arne Fredheim.

28 juni 2019 20:00

Senast blev det en tuff start och ett plattfall för ÅFF mot Skövde då de låg under med 0–4 redan i första halvlek. De lyckades dock hålla emot i andra halvlek och har nu en bra träningsvecka bakom sig där de kunnat plåstra om såren och gå vidare.

–  Tidigare har det varit täta matcher vilket gjort att vi inte haft någon full träningsvecka. Jag har inte märkt någon skillnad i truppen mot vad det var innan förlusten. Kvalitetsmässigt kan man inte se att vi har förlorat, säger tränaren Tor-Arne Fredheim.

Man förlorar ju matcher ibland.

– Det är klart. Men jag har aldrig varit med och förlorat så här genom att ligga under så mycket efter första halvlek. Så jag var lite mör själv. Det är klart att man funderar och tänker på hur det kunde bli så, men som tränare tänker man direkt på nästa motståndare.

Och som nästa motståndare står Kristianstad, som haft en ojämn inledning av serien. I skrivande stund ligger laget på en 14:e plats i tabellen – men Fredheim tycker placeringen är smått missvisande.

– De har både speed och kvalité i sitt spel. De är rätt så breda i truppen. Lite som oss. Sedan har de sjunkit ner i sin kvalité i perioder i matcherna. Det är nog därför de ligger där de ligger. De är riktigt bra i perioder och sedan mindre bra i andra, förklarar han.

För ÅFF:s del är Adrian Pettersson tillbaka i truppen efter avstängning – men annars är skadeläget i truppen oförändrat.

– Vi har inte så mycket mittbackar och är tunna på den fronten. Det är klart att Adrian varit viktig då han är bra i positionsspelet och är aggressiv i sitt spel. Han har varit en viktig del av försvarsspelet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi