"Det hade vi inte riktigt räknat med"

I sista grenen för kvällen kom första SM-medaljen för Lass. "Det hade vi inte riktigt räknat med", sa tränaren Niklas Larsson.

Sofia Henell.

Sofia Henell.

Foto: Per Bergsten

Simning2019-11-13 20:56

Ett par har gått sedan Lasskvartetten med Rebecca och Caroline Palm, Vilma Ekström och Sofia Henell tog hand om samtliga lagkappsguld på damsidan vid SM i Jönköping.

När årets SM-tävlingar inleddes i Eskilstuna var bara den sistnämnda kvar i laget på 4x50 meter fritt.

Resultatet?

Blev bra ändå.

Efter ett skiftande race hamnade Linköpings ASS till slut på silverplats. Tiden på 1.42,80 innebar 46 hundradelar upp till vinnande Jönköping och dryga halvsekunden före trean Malmö. En klar framgång för det unga laget som den här gången bestod av Elin Gunnarsson, Emma Magnusson, Sofia Henell och Tea Glader.

– Det hade vi inte riktigt räknat med. En bonus och kul avslutning på en dag som annars kändes något segstartad. Jag hoppas och tror att det kan ge oss energi inför fortsättningen. Det är som om våra tjejer knäckt koden och att det nästan blivit en tradition att ta SM-medaljer, sa Niklas Larsson.

Noterbart: med 24,69 på sin delsträcka noterades Henell, på snabbesök på svensk mark från simning och studier i USA, för kvällens näst bästa tid.

Det lovar gott inför fortsatta insatser i Munktellbadet.

– Men även övriga tjejer gjorde det bra och låg kring sina bästa tider. Emma och Sofia har ju varit med tidigare, men Elin och Tea är färska i sådana här sammanhang. Kul att se hur alla tog för sig, sa Larsson.

I övrigt för Lass: herrarnas lagkappslag femma på 4x200 fritt och framskjutna placeringar i B-finaler för Petter Cyrén och Tom Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!