"Det är precis så som vi vill ha det"

Här är Linköping Citys recept för att fortsatt hänga med i toppen i division 1-fotbollen: en större variation.

30 april 2019 15:00

– Det gör det lättare för oss och svårare för motståndarna. Det är precis så som vi vill ha det, säger Melke Alan inför onsdagsmatchen mot Gefle.

Mot Sollentuna (3–1) gjorde nye brassen Michael Morais sin första match från start på topp – vilket gjorde att Carlo Yael i stället fick utgå från vänsterkanten. Sedan kom både Fredrik Alm och Levon Pachayjan in och bidrog starkt till den sena vändningen.

– Vi har medvetet valt att få till truppen på det här sättet, så att vi kan spela annorlunda och med olika matchscenarion. Truppen är inte så mycket bredare än tidigare, men vi har tagit in spelare för att kunna variera, säger Alan.

Citymanagern har fått se sitt lag ta nio poäng av tolv möjliga i serieupptakten. Nu väntar närmast hemmamöte med ex-allsvenska Gefle, som fått en sämre start och bara vunnit en match så här långt, på onsdag.

– Man ska inte låta sig luras av det. Det kommer att bli en tuff match. Jag har full respekt, inte bara för namnet, säger Melke Alan.

Pontus Rödin spelade inte senast på grund av en lättare skada och är ett frågetecken även nu.

Vi sänder Linköping Citys samtliga seriematcher under säsongen på corren.se och klackspark.com. För prenumeranter är det gratis.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten