"Det är nyckeln till nya segrar"

Åby Oilers fick äntligen segerjubla i sin hemmaborg och tog sin andra raka seger i allsvenskan. Lyfter det för laget nu? "Absolut", säger poängmakaren Jonathan Pegler.

17 november 2018 17:14

SE ÄVEN: TV: Åbys sena och viktiga vändning

Nykomlingen Åby Oilers har fått erfara det tuffa klimatet i allsvenskan. Sju raka matcher utan seger radades upp innan det blev vinst borta mot Onyx tidigare i veckan.

Hemma mot Lerum under lördagseftermiddagen håvades en ny trepoängare in på kontot.

Det gick inte att ta miste på vad det betyder för laget.

– Otroligt skönt att få den här lilla medvinden för oss. Det har tärt på alla i laget med motgångarna vi har haft. Skönt att få proppen ur med två raka segrar, vi behövde det här. Att spela i allsvenskan är kul, men det är inte kul att förlora, säger Jonathan Pegler.

Jumbon Lerum gav dock inte Oilers någon enkel resa. Gästerna ledde med 2–3 efter mer än halva tredje perioden.

En tung förlust var allt annat än osannolik för Åby.

– Visst, Lerum är lite mer rörliga än vad Lagan var när vi mötte dem här. Men alltså, det är samma stuk enligt mig. Vi får rulla mycket boll och det måste vi göra bättre. Vi måste vara bättre i våra avslut. Lerum kämpar och sliter och täcker våra skott, säger Jonathan Pegler.

– Jag tycker dock att vi är det bättre laget i stort sett genom hela matchen. Men Lerum är inget pisslag, de utnyttjar våra misstag. Vi kommer inte upp i samma nivå som mot Onyx.

Pegler gjorde själv två baljor innan Petter Vester klev fram och prickade in de två sista till slutresultatet 4–3. På slutet lyfte Lerum ut målvakten, där var det ruskigt nära ett femte Åby-mål.

– Tre bollar i stolpen ungefär. Makalöst att den inte går in. Men vi vann och visar upp en väldigt stark moral, säger Pegler.

Jonathan är övertygad om att Åby Oilers kommer att klättra upp över strecket och ännu högre upp i tabellen.

– Absolut. Det kände vi redan mot Onyx. Men vi kommer inte att få nånting gratis. Det spelar ingen roll vilka vi möter. Om vi inte gör jobbet, så kommer det att gå skit, och det är defensiven vi måste täta till för att fortsätta ha framgång. Serien är vrålbra, säger Jonathan Pegler.

Målvakten Fredrik Nordström gjorde återigen en storstilad match mellan stolparna.

– Han har storspelat på slutet. Han är otroligt bra och i dag, när vi bara gör fyra mål, är han extremt viktig. Det är en trygghet för oss utespelare att ha "Freddan" i kassen, säger Pegler.

Du inledde säsongen med skadebekymmer, hur mår kroppen nu?

– Jag har lite strul med ljumskar fortfarande. Det är inget som hämmar mig dock. Jag är inte 20 längre, jag är 31 och det är stretching som gäller efter matcherna. Men nu är vi alla jätteglada – vi ska rida på den här vågen ett tag nu.

Matchfakta

Åby Oilers 4

Lerum 3

Första perioden: 1–0, 5:36, Jonathan Pegler (Mathias Pettersson), 1–1, 10:14, Fredrik Bäckman (Anton Olofsson).

Andra perioden: 2–1, 11:53, Jonathan Pegler (Jimmy Bagge).

Tredje perioden: 2–2, 1:27, Simon Bjertin (Pontus Persson), 2–3, 8:05, William Ljungqvist (Fredrik Bäckman), 3–3, 11:37, Petter Vester (Kevin Hansson), 4–3, 15:49, Petter Vester (Jimmy Bagge).

Utvisningar: Åby: 3x2 minuter, Lerum: 1x2 minuter.

Skott: 20–28.

Publik: 435.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kenny Wiis