Derbyseger krävs – för att hoppet ska leva

Kvalhoppet lever för Motala AIF. Men då måste det bli seger i måndagens Östgötaderby mot AFK Linköping. Det är det enda som Maif-tränaren Christer Persson har fokus på.

6 oktober 2019 17:15

Att Aspudden/Tellus i lördags besegrade Assyriska FF påverkade i allra högsta grad både Motala AIF och AFK Linköping. 
För AFK:s del så innebar det att det blev klart att de nästa säsong spelar i division 3. För Maifs del innebar det att deras möjlighet att nå andraplatsen, vilket innebär kval till division 1, förbättrades avsevärt. 
– VI fick ju med oss ett positivt resultat som gör att vi bjuds in lite i striden. Men vi har det fortfarande inte i egna händer. Det är fortfarande en väldigt lång väg att vandra. Jag har poängterat för spelarna att det är viktigt att vi inte lyfter blickarna för högt nu. Nu har vi fullt fokus på AFK, säger Maif-tränaren Christer Persson. 
Vid seger mot AFK skulle Maif, med hjälp av bättre målskillnad, ta sig förbi Assyriska upp på tredje plats i tabellen endast en poäng bakom tvåan Enskede. Ett Enskede som för övrigt gästar Assyriska i sista omgången. 
Men det vill Persson inte tänka på nu.
– Jag unnar verkligen killarna det och det vore jätteroligt om det kunde leva helga vägen in. Men vi får inte fladdra iväg i tankarna. AFK blir en väldigt svår match. Det är ett derby och då spelar sällan tabellplacering någon roll. Det kommer krävas väldigt mycket av oss för att det ska bli seger och det hoppas jag att vi är redo att göra, säger han. 
 I Maif saknas Eldin Lugonja som är avstängd i övrigt är samtliga spelare tillgängliga. 
Östmedia sänder matchen live med start 18.45.


 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Thomas Augustsson