– Man kan lösa det på många sätt, säger Peter Gerhardsson, förbundskaptenen.

Efter den överraskande rotationen i startelvan i avslutande gruppspelsmatchen mot USA har Gerhardsson valt att satsa på samma startelva både i åttondelsfinalen mot Kanada (1–0) och kvartsfinalen mot Tyskland (2–1).

Men efter Fridolina Rolfös två gula kort på de två matcherna är hon avstängd och därmed måste det bli minst en förändring. Gerhardsson vill inte säga något om hur han tänker, men här är sannolikt de alternativ han funderar över:

In med LFC-forwarden Lina Hurtig som en rak ersättare. Hurtig spelade från start mot Thailand (och gjorde mål) och är utan tvekan den offensiva bänkspelare som känts närmast en startplats. Det mest väntade valet.

Madelen Janogy gjorde ett succéinhopp (och mål) mot Chile i premiären, men har sedan dess dragits med vissa skadebekymmer. Inte heller helt olik Rolfö i spelstilen, men ännu mer oprövad än Hurtig.

Olivia Schough fick starta på den positionen mot USA och var relativt blek. Känns som ett långskott.

En förändring till 3–4–3 och en något mer defensiv balans på laget för att få stopp på Nederländernas fruktade offensiv. In med Amanda Ilestedt som en av tre mittbackar – eller flytta in Magdalena Eriksson i mitten och ge Jonna Andersson chansen från start till vänster. Men att plötsligt förändra formationen i en semifinal. . . knappast troligt, va?

Svenska spelarna lider med Fridolina Rolfö som missar rysaren.

– Hon har varit otroligt viktig för oss. Men oavsett har vi två matcher kvar i det här mästerskapet, så hon kommer att komma tillbaka, säger Stina Blackstenius.

Ni får se till att ta er till final.

– Ja, det är hon värd.