"Den som tror det kan stanna i Norrköping"

Ludvig Håkanson inledde med att studsa bollen på sin egen fot, men avslutade med att sänka en trepoängare i matchens sista sekund. Hans besök i hemlandet slutade lyckligt.

20 september 2018 21:52

Stockholmssonen Ludvig Håkanson var inte alls tillfreds med vad hans Estudiantes presterade i början av tillställningen.

– Vi kom inte alls ut bra. Dolphins kom ut skittaggade och jättemotiverade precis som vi hade förväntat oss. Det är klart att jag hann bli lite nervös, vi ska ju vinna mot Norrköping. Men vi kom igen och får vara hyfsat nöjda med en vinst till slut, säger Ludvig Håkanson.

Att det skulle vara tal om underskattning från det spanska lagets sida är inte fallet, menar Håkanson.

– Vi har scoutat Norrköping som vilket lag som helst. Vi har gått igenom varenda spelare och deras spel. Norrköping hade ett otroligt sänk i början. Micke Lindquist var helt grym. Det var jävligt jobbigt, men kul att Micke var bra.

Vad höjde ni mest som gjorde att ni kom ikapp och till slut vann ganska komfortabelt?

– Vi ökade aggressiviteten i försvaret framför allt. Kontrollerade returerna lite bättre. Vi hade problem med deras offensiva returer i första halvek. Vi hade även mer tålamod i anfallen. Har vi tålamod så får vi till bra skott mot Norrköping.

Och en skön avrundning på matchen för dig med trean som till slut ramlade in?

– Haha, jag hade lite svensk hemmastuds där. Det var kul. Jag fick spela många minuter i slutet, det var något jag inte fick göra förra säsongen. Jag hoppas att det fortsätter så.

Ludvig Håkanson hyser stor respekt för Dolphins.

– Jag vet att Adnan är en riktigt bra coach. Jag tycker att de spelade väldigt bra, framför allt i början. Vi fick göra vårt absolut bästa för att slå dem. Jag tror inte att man ska underskatta svenska lag – den ligan ska ha mer respekt än den har, säger Håkanson.

Estudiantes har precis dom Dolphins, inte börjar sin ligasäong än. Kvällens kamp var deras första tävlingsmatch för hösten. Estudiantes har stor fokus på Champions League.

– Den som tror att det är avgjort för att vi har tolv poäng upp kan stanna kvar i Norrköping. Tolv poäng är ingenting, säger Ludvig Håkanson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kenny Wiis