De skickar riktigt bra signaler just nu

Målvakten Andreas Blom får chansen i SSL och skriver långtidskontrakt efter att flera unga och talangfulla spelare gjort det. Jag gillar signalerna som skickas från Libk just nu.

13 december 2018 15:30

Omstarten närmar sig i SSL och den senaste tiden har det skickats bra signaler från Libk. De har skrivit långtidskontrakt med Andreas Blom, Oskar Hovlund och Oskar Seth där alla är födda 1998 och har tagit klivet från det egna ledet. Jag gillar verkligen signalerna som skickas och jag hoppas att fler elitlag vågar tänka på samma sätt. Det ger hopp till de yngre spelarna som ser att det finns en bra väg upp till eliten.

Under onsdagen var jag och kollade på derbyt mellan Libk:s farmarlag Linköping FBC och Ledberg i division 1. Där och då insåg jag också att framtidens stjärnspelare redan finns här i stan. Du behöver inte resa långt för att se talangfulla spelare, det räcker med att åka till Sporthallen och kolla på division 1-innebandy.

All heder till Ledberg, men det laget som charmade mig mest var just FBC. Det fanns flera spelare på planen som hade ett otroligt bra spelsinne, teknik, fart och ett riktigt bra passningsspel. Spelarna är verkligen skolade.

Det finns två personer jag vill lyfta fram lite extra. Emil Lögdberg Fredriksson, 17, är nog seriens bästa passningsspelare och har ett bra spelsinne. Däremot måste han mogna i sitt spel och lära sig att hålla humöret i styr. När Ledberg började krypa under skinnet på FBC var det just orutinen som lös igenom. Filip Samuelsson, 18-åringen som blev värvad från just Lederg, är en spelare med samma kaliber som Lögdberg Fredriksson. Han har dock kommit ett steg längre i avvägningen när man ska lägga energi på småsaker och inte. Det är förmodligen därför han tagit klivet in i SSL-laget. Otroligt spännande att följa dessa spelare och framför allt kommer den här satsningen på unga löna sig i längden.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi