Motalatjejen, som numera bor på en gård utanför Mjölby, gör comeback i en tävling i Enköping 9 mars tillsammans med sin danspartner David Eriksson, Norrköpingskillen som tävlar för Borås.

Duons mål är SM i bugg som avgörs i Gävle i slutet av maj.

– Semifinal är rimligt att sikta på, tycker Nathalie Albrigtsen.

Nathalie Albrigtsen vann SM i dubbelbugg 2014 och före det vann hon både VM-titlar 2011 och 2012 och NM-guld i samma veva.

Motalatjejen prisades för sina framgånger med MVT:s Guldklocka 2010, den första och hittills enda gången som danssporten tagit hem bygdens lokala bragdguld.

Nu är Nathalie Albrigtsen coach och instruktör i sin moderklubb Wetternbuggarna och hon jobbar med att bygga upp en ny tävlingssatsning i klubben. I den ingår hon själv, men det är också många andra som satsar.

Det är totalt nio par från Motalaklubben som startar i Enköping den 9 mars. Det är en både regional och nationell tävling.

– Vi har allt från nybörjare till riktigt satsande par som vill tävla. De flesta kör i 35 plus, det vi kallar seniorer, säger Nathalie Albrigtsen och nämner Jens och Caroline Odnell som ett par med vinstchans i Enköping.

– Men vi har många finalpar i klubben, tror Albrigtsen.

Nathalie Albrigtsen är rutinerad i sporten, men är ändå bara 28 år gammal. Nu ska hon både tävlingssatsa och fortsätta som instruktör i Wetternbuggarna.

Domare blir Albrigtsen också på stadsbuggloppet Nya Motalabuggen som gjorde comeback i snöfall 2017 och nu 2019 körs för tredje gången sedan återkomsten. Datumet i år blir 11 maj.