Peter Narup var på plats i arenan när Sverige föll mot Slovakien, 3–8, och Storbritannien, 1–6, men hade lämnat över rodret till coachen Maria Boman.

Enligt förbundskaptenen inträffade händelsen som gör att han måste lämna Sydkorea när han packade upp sina väskor vid ankomsten till Paralympics-byn i Pyeongchang, men han vill inte säga vad han drabbats av.

Det känns personligt så det tycker jag att vi kan skippa, säger han.

TT: Har du ont?

Inte just nu.

De medicinska skälen ska enligt Narup inte hindra honom att fortsätta som förbundskapten efter Paralympics.

Två nya förluster

Utan Narup växte Sveriges förlustrad på isen i Gangneung till fem matcher.

Sveriges tunga dag började med att Slovakien tog en trepoängare i första omgången. Gapet växte till 1–5 i den tredje omgången och när det slovakiska laget tog en etta till 8–3 i den sjunde gav lag Pettersson Dahl upp.

Mönstret var nära nog detsamma i dagens andra match även om Storbritanniens ledning växte i lägre takt. Sverige släppte en tvåa i första omgången och fyra raka ettor därefter. Storbritannien vann till slut med 6–1, efter att det svenska laget på nytt gett upp med en omgång kvar.

"Lider med spelarna"

Matematiskt kan det räcka med sex segrar för att nå semifinal men inget talar för att Sverige, som har sex matcher kvar, plötsligt ska börja sopa banan med motståndet. Hittills har laget den föga smickrande poängskillnaden 14–41.

Vi kämpar fruktansvärt hårt för att komma tillbaka till vårt spel och för att få marginalerna med oss. Jag lider med spelarna. Det är så surt, säger Maria Boman.