City värvar förre AFK-kuggen

Staffan Hedbäck har varit en av AFK Linköpings nyckelspelare de senaste säsongerna. Nu är 21-åringen klar för Linköping City. "Han är ansvarsfull och otroligt lyhörd", säger Citys manager Melke Alan.

11 februari 2019 13:54

LÄS MER: Avslöjar: Han är klar för City

Hedbäck spelade med AFK fram till sommaren, men lämnade för studier i Österrike. Nu är han tillbaka på svensk mark – och tar klivet från division 2 till division 1.

– Först och främst har Staffan en väldigt fin personlighet utanför planen och en mycket bra karaktär på planen. Han är ansvarsfull och otroligt lyhörd. Han är väldigt påkopplad och intresserad av att ta till sig saker, exempelvis instruktioner som jag ger, säger Melke Alan i ett pressmeddelande.

I City återförenas Staffan Hedbäck med sin tidigare tränare Jonathan Johansson, numera assisterande tränare i City.

– En fantastisk karaktär. En slitvarg och bra duellspelare. Goda och funktionella tekniska färdigheter med en fruktansvärd vinnarskalle, beskriver Jonathan Johansson Staffan.

Melke Alan igen:

– När det kommer till hans fotbollstekniska egenskaper har han en bra blick för spelet, framförallt offensivt. Staffan är verbal på planen och han gillar att göra andra delaktiga och att få andra med sig i spelet. Det uppskattar jag väldigt mycket! Staffan är en Linköpingskille och det är viktigt att få in en sådan i vår annars ganska internationella trupp. Det ska bli roligt att följa hans utveckling i City.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Claes Nilsson