Campushallen vill locka fler att prova på

Varje onsdag klockan 18 denna sommar bjuder Campushallen in till gratis utomhusträning. Just denna stekande onsdag när Corren var på besök stod yoga på schemat.

26 juli 2018 14:14

Träningsgruppen som i dag bestod av ungefär 50 utövare tog skydd från solen under ett par träd utanför Campushallen. I bakgrunden rullade NärCon-deltagare sina väskor inför helgens event men det var inget som störde den erfarna yoga-instruktören Ida Karlsson.

– Jag tycker det är kul att visa att yoga går att utföra varsomhelst, till och med bakgrundsljud kan bli avkopplande, säger hon och betonar enkelheten i yoga.

– Det handlar om att hitta sitt sätt. När jag var nybörjare så var det tre minuters meditation på morgonen innan jag gick upp. Nu är det en större del av mitt liv men jag tror att enkelheten är det viktigaste. Hitta ditt sätt att få en stund för dig själv, med dig själv, säger hon.

Om man sen vill prova på att utveckla rörlighetsdelen av yogaträningen lägger Ida till att:

– Testa att hitta känslan för ryggraden och försök få kontroll på den genom att röra den fram och tillbaka, det kan vara en bra start.

Gunilla Jonsson, friskvårdsansvarig på Campushallen, är en i det team som står bakom sommarens utomhusträning och menar att oavsett träningsvana ska man känna sig inbjuden till deras onsdagspass.

– Vi har erbjudit och vill erbjuda en stor variation av pass, allt från tuffa "bodycombat"-pass till som i dag med yogan, lugnare form av träning, säger Gunilla och fortsätter.

– Vi vill verkligen lyfta att vår utomhusträning ska vara till för alla, oavsett om du är ung eller gammal, otränad eller vältränad.

Första utomhuspasset för sommaren var den 23 maj och Campushallen siktar på att bjuda in till det sista utomhuspasset den 29 augusti. Så än är det ett par onsdagar kvar för den som vill prova på att träna utomhus i grupp och av utbildade instruktörer.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Erik Winell