Brynäs föll igen: "Skulle behöva mer flyt"

Brynäs har fjorton matchavgöranden efter full tid. Tolv har slutat med förlust.

På torsdagen snodde Skellefteåbacken Jonathan Pudas bonuspoäng från Gävlelaget då han avgjorde på straffar (4–3).

En bra match med sur eftersmak. Vi skulle behöva lite mer flyt, säger Nicklas Danielsson besviket.

28 februari 2019 21:38

Brynäs och matchavgöranden efter full tid är sannerligen ingen bra kombination.

Den 30 december avgjorde Victor Söderström straffläggningen mot Färjestad borta och den 10 januari avgjorde Daniel Malmberg med 22 sekunder kvar av förlängningen hemma mot Frölunda.

Utöver det har Gävlelaget nu alltså tio förluster efter förlängning och två på straffar.

Lägg därtill att Brynäs haft en tuff februari med många bärande spelare borta och att man kom till hemmamatchen mot Skellefteå med endast en seger på de sex senaste matcherna.

"Förtjänar mer"

Inte undra på att det osade frustration de luxe i Gavlerinkens korridorer efter ännu en förlust.

Fast vi gör en jättebra match och förtjänar mer än en poäng. Vi slår tillbaka i den tuffa period som vi är inne i, grabbarna gör en heroisk match och vågar vinna. Det är bra att vi slår tillbaka. Jag är besviken över att det slutar så här bara, säger Brynästränaren Magnus Sundquist till TT.

Efter den tunga 1–6-förlusten i tisdags borta mot Mora med fem insläppta mål i tredje perioden valde Sundquist att inte skälla ut sitt lag.

Han bad spelarna att inte gömma sig. Att gå ut på stan och hålla huvudet högt i stället.

Den taktiken såg länge ut att bära frukt mot Skellefteå på torsdagskvällen då Brynäs både hade en 2–1-ledning efter första perioden och trots två Skellefteåmål på det, kom tillbaka till 3–3 och tvingade fram både en förlängning och straffar:

Magnus gjuter alltid mod i oss. Man kan välja hur man vill framföra saker: trycka ner laget eller bygga upp det som han gör och jag tycker det är smartare att bygga upp. Vi är inne i ett viktigt läge, måste pusha varandra och stå samman, konstaterar Nicklas Danielsson.

"Det är surt"

Det var han som kvitterade till 3–3 halvvägs in i tredje perioden med ett klassiskt direktskott från slottet.

Brynäs två första mål var lite mer turbetonade med dels en oväntad dragning från defensive backen Simon Bertilsson vid 1–1 och dels tack vare en tursam studs via en Skellefteåskridsko som öppnade för Jesper Boqvist att göra 2–1.

Då tänkte jag att äntligen så går det lite med! Vi har jobbat så hårt utan att få utdelning, säger Nicklas Danielsson, som också hade chansen att hålla liv i straffläggningen efter tre rundor, men där tog det stopp för Brynäs och Danielssons flyt den här torsdagskvällen:
Vi hade bestämt i båset att vi skulle skjuta i stället för att göra dragningar eftersom isen var dålig men Mantas (Armalis i Skellefteåmålet) går så jättelångt ut att jag vill komma i hög fart och bromsa så att han måste pausa. Jag känner att jag har honom och hade jag bara kommit förbi hans lilla pokecheck hade jag haft målet öppet. Men den här gången träffar han pucken. Det är surt.

Brynäs ligger med sex matcher kvar att spela under slutspelsstrecket med en poäng upp till tian Linköping.

Det kommer bli en fajt ända in på målsnöret så det gäller bara att hålla huvudet högt, varje dag och ha målet att ta den där platsen. Vi ska klättra dit helt enkelt.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Marie Hallman/TT