Boxholm kan nå allsvenskan

Boxholms IBK kom trea från slutet i den nya ettan. Men nu laddar laget ändå för kval uppåt, mot allsvenskan.

12 mars 2019 09:59

Tack vare att lag antingen inte får kvalspela för att de är kombinationslag eller för att de tackat nej till kval ges nu Boxholmslaget en playoff-chans.

Sörmländska Nykvarn väntar i dubbelmöte kommande helg. Boxholm inleder hemma på lördag i Boxholms sporthall klockan 15.30 och returen spelas i Nykvarn dagen efter, klockan 16 på söndagen.

– Kittlande. Det här är grädde på moset för våra spelare. Kul att få känna på det, även om vi realistiskt sett inte har i allsvenskan att göra, säger Boxholms lagledare Torbjörn Andersson.

Boxholm har egentligen också ett kombinationslag, ihop med Mjölby IBK, men anmälde sig formellt bara som Boxholm och har därför rätt att kvalspela uppåt.

Bästa poängplockare i serien, den första med en gemensam division 1-serie mellan Södermanland och Östergötland, har varit Rosalie Andersson som gjort 27 poäng.

Om Boxholm slår ut Nykvarn väntar seriesegraren i Småland/Blekinge, troligen Sävsjö, i nästa steg. Sedan behövs ytterligare en kvalseger mot ett västsvenskt lag för att drömmen om allsvenskan ska bli sann.

I serien föll Boxholm i båda matcherna mot Nykvarn, 5–7 hemma och 3–6 borta.

I helgen genrepade Boxholmslaget genom att åka till Gotland och möta Endres U-lag. Det blev seger med 8–2 i den stora Ica Maxi arena i Visby.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius

Ämnen du kan följa