Boqvist närmar sig NHL-spel

I höst kan det vara dags för Adam Boqvist att göra premiär i Chicagotröjan.

Det lutar antagligen åt det, säger klubbdirektören Stan Bowman till nhl.com.

30 juli 2019 04:34

Den 18-årige svensken draftades som nummer åtta förra året, och hade en fin säsong i juniorligan OHL där han stod för 60 poäng i det kanadensiska laget London.

Själv hoppas han så klart på att få spela i den nordamerikanska proffsligan.

Självklart vill jag spela i NHL, men vi får se. Jag vill bli proffs snabbt och jag tror att jag är ganska redo för det, sade svensken till ligans sajt i samband med sommarens andra träningsläger, där han imponerade med sitt kyliga spel.

Stan Bowman, Chicagos klubbdirektör, säger att backtalangen har tagit stora steg det senaste året och att han har vant sig vid Nordamerika.

När jag pratar med Adam så tror jag att han vill ta nästa steg. Och vi lutar antagligen mot det, även om inget bestämts helt säkert, säger han till nhl.com.

Med sina 180 centimeter anses Boqvist inte vara någon kroppsligt stor spelare. I stället lyfter Bowman fram att han jobbar aktivt med klubban.

Jag tror att han har jobbat hårt på förmågan att fysiskt kriga. Men försvarsmässigt måste han använda mer av sin klubba och sin hjärna, sin intelligens och sin snabbhet. Jag tror att han verkligen tagit steg i rätt riktning när det gäller sättet han försvarar med sin klubba, säger Bowman till sajten.
Fakta: Adam Boqvist

18-årige Adam Boqvist draftades som nummer åtta av Chicago i första rundan 2018.

Han spelade ungdomsishockey i Hedemora och Brynäs, och fick göra premiär i SHL säsongen 2017-2018, då han spelade 15 matcher.

Förra säsongen tillbringades i kanadensiska juniorklubben London i Ontarios hockeyliga (OHL).

I U18-VM utsågs han till bäste försvarare, när Sverige tog brons förra året. Han var också den back som gjorde flest mål och flest poäng i turneringen.

Källa: Elite prospects

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Gustav Sjöholm/TT