– Det är små marginaler i det här spelet. Jag puttade sämre under de två sista dagarna. Det blev helt enkelt inte som jag hade tänkt mig, säger Henric Sturehed efter den tunga avslutningen.

Han låg delad tvåa efter halva tävlingen, inledde lördagens spel på bästa sätt när han sänkte en putt för birdie på det första hålet. Men när tävlingen sedan summarades hade han tappat ordentligt med placeringar och slutade på en delad 51:e plats med två slag över par. Bästa svensk blev istället Christofer Blomstrand som hamnade på två slag under par och näst bästa svensk blev Alexander Björk slutade på ett slag under par. Därefter kom Sturehed.

– Jag har haft en rolig vecka i alla fall trots att det inte riktigt gått som jag har velat under helgen. Även fast det inte går bra scoremässigt alla gånger kan man lära sig mycket och få med sig erfarenheter från de större tävlingarna till framtiden, säger han.

Men Sturehed blickar framåt på direkten. Med största sannolikhet kommer han tävla i en Rolex-tävling i Paris nästa helg.

– Just nu är jag förstareserv på listan. Det gäller att en kille ska hoppa av för att jag ska få spela, säger han.