Björk kommer – osäkert med stjärnduon

Det är osäkert om de största svenska golfstjärnorna kommer till den svenska Europatourtävlingen i Göteborg i augusti.

Den krockar med det penningstinna slutspelet på USA-touren och då kommer svenskarna bara om de inte kvalificerar sig till säsongsavslutningen.

22 juli 2019 09:00

I fjol saknades Alex Norén och Henrik Stenson i Nordeas Masters på grund av krock med tävlingar i USA. Och även i år riskerar tävlingen, som bytt namn till Scandinavian Invitation, att spelas utan de två svenska stjärnorna.

För Alexander Björk är det en självklarhet. Men om Henrik Stenson och Alex Norén kommer att spela Europatourtävlingen i Göteborg den 22–25 augusti beror mycket på om de lyckas kvalificera sig till PGA-tourens Fedex Cup-slutspel på East Lake i Atlanta.

Jag kommer i alla fall att spel golf den veckan, säger Stenson.
Om vi inte kvalificerar oss till tourfinalen är det väldigt, väldigt stora chanser att vi sitter på ett plan till Göteborg i stället.

Norén:

Vi får se om jag kommer till Fedex-slutspelet, om jag kommer med där så spelar jag inte men annars spelar jag, säger han.

Björk, som bor i Jönköping, har dock redan skrivit in tävlingen i kalendern.

Det är en hemmatävling och det är kul att spela i Sverige. För mig är det en självklart att man spelar svenska tävlingar som svensk, säger han.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Wallin/TT