Bagges efterträdare nära: "Är överens"

Åby har sin nya tränare mer eller mindre klar. "Men vi väntar att meddela vem innan allt är 100 på papper", säger sportchefen Pelle Karlsson.

9 april 2019 12:15

Magnus Bagge fick lämna med den allsvenska degraderingen och sportchefen Tommy Karlsson tackade samtidigt för sig.

Åby står inför en nystart och kommer snart att presentera en viktig pusselbit – vem som ska träna laget.

– Jag gillar att göra saker i rätt ordning. Helst vill jag ligga lågt med vem det är innan det är helt spikat. Vi är överens, säger Pelle Karlsson.

Är det ett namn vi känner till?

– Det tror jag absolut ni gör. Det har funnits flera namn uppe men det här känns mest rätt. Jag har stora förhoppningar att det här kommer bli bra, svarar Karlsson som varit på sportchefsposten i en knapp månad.

Det har inte varit någon mjukstart.

Magnus Bagge har varit med länge i Åby och nu ska det byggas nytt.

– Inte för att så inte var fallet med Bagge men vi ska försöka hitta en ledare som är kunnig vad gäller detaljer och det speltaktiska. Men det här är större än att Pelle Karlsson sitter och bestämmer allt som sportchef. Vi har en styrelse som har sista ordet, vi är en förening som bollar allting.

Karlsson tror att Åby kan vara beredda att presentera det nya tränarnamnet den här veckan tillsammans med ett par nyförvärv.

Det är klart att Kevin Hansson tackar för sig.

– Jag vet inte var han hamnar, han har lite olika alternativ som du får ta med honom. Det är inga hard feelings. Kevin är en Åbykille som är välkommen tillbaka när han vill.

Även målvakten Erik Salsborn drar vidare i innebandykarriären.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung