Bagge får inte fortsätta

Magnus Bagge får inte fortsätta som tränare för Åby Oilers. "Jag blev jäkligt ledsen", säger han.

19 mars 2019 17:55

Dagen efter sista allsvenska matchen fick han beskedet från ordföranden Magnus Möller.

För tre veckor sedan tackade Bagge ja till en fortsättning och presenterade en tvåårsplan för Oilers.

– Med ett nytänk som skulle landa i allsvenskan igen och i tvåan för vårt andralag. I det förslaget fanns mycket nytänkande. Det skulle tillkomma två coacher med nya röster och ny energi. Den staben skulle jag börja bygga med sportchefen. Kontakter är tagna, berättar Magnus Bagge.

– Vi skulle upp i allsvenskan igen, men på rätt sätt. Både på fyssidan och den taktiska delen.

Det blev bara en allsvensk säsong, men Åby avslutade starkt med tre raka segrar.

På måndagens styrelsemöte bestämdes att Magnus Bagge inte ska fortsätta.

– Jag blev jäkligt ledsen och jätteöverraskad. Det kommer alltid synpunkter när man inte klarar sig resultatmässigt bra i en serie.

Fick du någon motivering?

– Nej, egentligen inte. Han meddelade att de bestämt att det ska vara en ny tränare i A-laget. Jag hoppas att det är genomtänkt och att det blir riktigt bra för föreningen. Jag vet att spelare varit missnöjda under säsongen, som det alltid är.

Hur har ni hanterat det?

– Självklart har det inte varit en toppstämning när vi förlorat så mycket, men det har varit en god stämning. Jag tog in min vän ”Totte” Johansson som elittränarhjälp och tyckte att det var god stämning.

Magnus Bagge var med och grundade Åby Oilers 1998. Han har varit spelare fem-sex år och tränat A-laget de senaste 15 åren. Från fyran till allsvenskan.

– Det är ju omodernt. Man ska ju byta röst varje år. Det handlar om att förnya sig annars utvecklar man sig inte. Jag tycker att jag hade ett helt nytt koncept inför nästa år.

Kan du tänka dig någon annan roll i klubben?

– Jag vet inte. Jag uppfattade det att jag och styrelsen var överens om upplägget. Att det skulle tillkomma två coacher och att vi skulle dela på ansvaret. Att jag skulle kliva bakåt för att få in nya röster. Jag fick bra feedback från spelarna också.

Kan du vara utan Oilers och innebandyn?

– Jag kan inte vara utan idrott och innebandy. Det är så stor del av mitt liv. Det är det roligaste som finns.

Samtidigt slutar sportchefen och assisterande tränaren Tommy Karlsson efter en lång tid i rollen.

– Jag har uttryckt min oro till föreningen. Det är inget bra läge. Man måste greppa saker och ting. Ska vi bli starka här ska vi vara otroligt rädda om med alla lokala spelare. Vi fajtas mot Linköping och Nyköping i regionen, säger Magnus Bagge.

Ordförande Magnus Möller kommenterar beslutet så här:

– Styrelsen har beslutat att vi vill ha en förändring. Vi vill bygga nytt och vill se en helhetslösning. Arbetet är påbörjat. Vi har erbjudit Magnus en övergripande roll som general manager. Han ska fundera på det, säger Magnus Möller.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Andersson