Avslöjar: Han klar för City

En fotbollens globetrotter har hittat till Linköping. Enligt vad Sporten erfar är Alexander Fioretos klar för Linköping City.

11 februari 2019 10:00

Division 1-klubben fortsätter att se om sitt hus inför den säsong som komma skall. Enligt säkra källor är mittfältaren Alexander Fioretos, som var med och provspelade mot Örebro för några veckor sedan och med Torn som senaste klubbadress, nu klar.

Övergången kommer att presenteras inom kort.

24-årige svensken, som också har grekiskt medborgarskap, är född och uppväxt i Lund och tog sedan steget över till Helsingborg. Sedan dess har han under de senaste åren varit i ett flertal klubbar i olika länder. Från Kalloni i högsta grekiska ligan, vidare till danska Helsingör och därifrån till Gaz Metan Medias i Rumänien (!).

Men han har haft svårt att få nog med speltid och avslutande den gångna säsongen i Torn i andra division 1-serien där han startade tre matcher och hoppade in i sex. Han beskrivs som en löpstark spelare och i Linköping City ett tänkbart komplement till Lawson Sabah på centrala mittfältet.

Efter flytten till Rumänien för ett knappt år sedan sa han till Fotbollskanalen:

– Jag vet ju vilken bra spelare jag är. Tittar man på längre sikt är mitt mål att spela ute i Europa, allsvenskan eller liknande.

Nu tar Alexander Fioretos nästa steg i karriären i Linköping.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten