Avgjorde derbyt – i 94:e minuten

Först tog Pontus Rödin studenten. Sedan spelade han 90 minuter, som mittback, i derbyt mot Sylvia. "Det kan inte bli en bättre dag", sa han efter 3–2-segern, där hans lag avgjorde på övertid.

14 juni 2019 22:25

SE ÄVEN: TV: Se hela östgötaderbyt i repris

Medan Sylvias tre studenter – Buster Blosse, Theo Rask och Hadar Sundberg – fick stå över matchen så placerade Linköping City:s tränarduo Pontus Rödin i startelvan.

– Man vill spela för laget. Hade vi vunnit varje match tidigare hade det kanske varit en annan sak... då hade jag säkert kunnat stå över. Fast nu när vi är i den här situationen så ville jag verkligen ställa upp, sa 18-åringen, som missade studentmiddagen men hann vara med på allt annat.

Annars var det två östgötalag i riktigt dålig form som gick upp emot varandra på Linköping arena.

City med sex raka utan seger.

Sylvia med två raka nederlag och en målskillnad på 1–9.

Det märktes stundtals.

Det märktes inte när Citys högerback Yasuoka Takuto pangade in 1–0-målet efter 13 minuter.

Ett långskott, efter en misslyckad hörna, borrade sig rätt upp i Julius Lindgrens högra kryss.

– Jag skrek åt honom att passa ut bollen och hann faktiskt bli lite arg, i kanske en sekund, innan jag såg bollbanan. Men vårt sista mål var nästan ännu snyggare, skrattade Pontus, om "årets mål"-debatten som skulle följa efteråt.

Dessförinnan skulle det dock hända en hel del.

Trots att Sylvia var det spelmässigt bättre laget under stora delar av matchen var det City som gjorde 2–0 när brassen Michael Morais knoppade in sitt sjunde mål för säsongen i comebacken efter avstängning.

Sylvias tränare Kim Hellberg hyllade sitt lag ändå:

– Över 90 minuter var vi det bättre fotbollslaget. De lämnade över bollinnehavet och anpassade sig helt till oss på deras hemmaplan. Att det sedan blir två mål som vardera inte ens sker en gång på hundra vet jag inte vad vi ska göra åt.

Efter paus fick Sylvia dock utdelning när två inspel från ungefär samma vinkel hittade rätt.

Det första via Daniel Anderssons fot och det andra via en olycklig Yasuoka Takuto.

Rättvist? Absolut.

Slut? Icke.

För i den 94:e matchminuten cykelsparkade inhoppande Boris Pantaleev in sitt första mål för säsongen ­– liggandes raklång i luften.

– Det allra roligaste är att jag snackade med Levon (Pachajyan) efter Takotus skott och sa "att det där är nog årets mål", men du ska göra ett inlägg och jag en bicicleta sen. Att det faktiskt hände är helt sinnessjukt.

Pontus Rödin, med en liten champagneflaska i handen, lovade fest hela natten.

Kim Hellberg? Han blickade framåt.

– Vi kunde lika gärna ha vunnit. Jag tycker vi ska ta med oss allt utan resultatet och tre insläppta.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Eidhammer