GUIDE: Här är alla lördagens guldkorn på våra sajter

Klassikerderby, revanschsuget LFC och återstart i Ettan. Det finns mycket att se och läsa på våra sajter under lördagen. Här hittar du allt du behöver veta.

Listan kan göras lång över lag som är sysselsatta under lördagseftermiddagen och vidare in på kvällen. Lina Hurtig och LFC söker revansch. Och i Norrköping spelas ett bland annat ett klassikermöte.

Listan kan göras lång över lag som är sysselsatta under lördagseftermiddagen och vidare in på kvällen. Lina Hurtig och LFC söker revansch. Och i Norrköping spelas ett bland annat ett klassikermöte.

Foto: Montage

Fotboll2020-08-08 08:00

Flera ligor har avspark igen efter några veckors uppehåll. Då finns det flera livesändningar och liverapporteringar för dig som prenumerant att ta dig an. På schemat finns ett klassikermöte i herrtrean, ett LFC som vill studsa tillbaka på vinnarspåret och mycket mer. Här nedan finns allt du behöver veta inför den mycket digra sportlördagen. 

LIVE-TV 13:55: Smedby AIS - Eneby BK 

– Serieledaren Smedby med två raka segrar drabbar samman med en av förhandsfavoriterna Eneby. Ett klassikermöte i stan som sällan gör åskådarna besvikna. Eneby lär behöva tre poäng om man ska ha en chans att utmana i absoluta toppen i höst. Matchens sänds live på våra sajter och försnacket börjar klockan 13:55 med kommentatorerna Benny Wass och Jan Melle. 

Läs mer inför derbyt: Spanska skolan har stärkt Smedbytalangen

Läs mer inför derbyt: Vältränade tvåmålsskytten längtar till matchen

LIVE-TV 14:55: Åtvidabergs FF - BK Forward

–  ÅFF återstartar herrtvåan med en match på Kopparvallen mot Örebrolaget BK Forward. Ett möte mellan två lag som båda trillade ur Ettan i fjol. "Åtvid" som inledde med en storförlust mot Assyriska men revanscherade sig med storseger mot Kumla går för en andra raka seger. Det är inte för tidigt att kalla detta en måstematch för ÅFF om man ska vara med i toppen av serien. Vår sändning startar 14:55 och Jim Petersson kommenterar matchen. 

Läs mer: "Man har inte råd att gå på så många minor"

LIVE-TV 14:55: Motala AIF - Torns IF

– Snacka om nödvändiga segrar för Maif innan uppehållet. Två raka mot Lindome och Lund i två på förhand tuffa bortamatcher. Nu jagar Motala sin första hemmaseger för i år när skånelaget Torn gästar Idrottsparken. Unge talangen Ahmed Qasem som satte sitt första mål i Ettan senast och spelade fram till ytterligare ett blir spännande att följa. Se matchen på våra sajter med start klockan 14:55. Christoffer Ekmark kommenterar. 

Uppsnack: "Qasem får viktigare roll i Maif"

Läs mer: Maif-tränaren inför omstarten

LIVE-TV 15:55: IF Sylvia - IFK Haninge

– Rickard Johanssons lag ska efter en magisk säsongsupptakt sparka boll i Ettan igen. Man gör det i ett toppmöte hemma mot IFK Haninge. Sju segrar och två oavgjorda matcher är facit efter nio omgångar. Ett obesegrat Sylvia, alltså. Vi sänder live från matchen med start klockan 15:55. Kommentator: Bosse Johander. 

Läs mer: Blosse till annan Norrköpingsklubb

Läs mer: Lämnade Sylvia - kan möta laget på lördag

Läs mer: Klart: Han återvänder till Sylvia

LIVERAPPORTERING 17:00: Linköpings FC - Kristianstads DFF

– LFC som förlorade toppmötet med Kopparbergs/Göteborg i senaste omgången söker revansch i ett nytt toppmöte. Under lördagskvällen väntar tabellfyran Krisitianstads DFF på Linköping Arena. Ni följer matchen på vår sajt genom vår textrapportering som finns att hitta på sajten cirka en timme före matchsstart. 

Läs mer: Stjärnan: "Jag kände att jag hade något mer att bevisa"

Och ett tips inför söndagen...

Linköping City tar emot Landskrona BoIS hemma på Linköping Arena. City som siktar mot Superettan har fått en trevande start på Ettan Södra och behöver ha tre poäng i duellen med skånelaget. Matchen livesänds på våra sajter med start klockan 15:55. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!