Andersson tog första segern för säsongen

Nu är Mattias Andersson en vinnare i TCR-cirkusen. "Fantastiskt", sa veteranen.

18 augusti 2019 13:33

 

En andraplats i Falkenberg i sista tävlingen före sommaruppehållet och när TCR Scandinavia nystartade på Gelleråsen i Karlskoga fick Mattias Andersson kliva upp ytterligare ett steg på prispallen. Tvåa och fyra senast – och nu etta i söndagens första race.

Rutinerade racerföraren från Åtvidaberg och Linköping fick en perfekt start när han med två sekunder till godo vann i Sveriges "kungaklass" före kvalsnabbaste totalledaren Robert Dahlgren. 46-åringen startade i ruta två, men fick en bra start och var först in i första kurvan före Dahlgren.

Ledningen höll han hela vägen in i mål.

– Riktigt bra helg och ett av mina bästa lopp på mycket länge. Vi vann på ren speed. Jag skaffade mig en lucka och var ett tag tre sekunder före. Det blev lite mindre på slutet, men jag hade det under kontroll. Ett fantastiskt race, sa Mattias Andersson.

 

Vinsten var hans första sedan i Falkenberg förra året.

– De flesta har nya bilar, medan min är fyra år gammal. Skönt att visa att vi kan vinna ändå. Ju äldre man blir, desto viktigare blir det. Så känns det i alla fall, sa han och skrattade.

I söndagens andra heat fick Andersson nöja sig med en femteplats. Vann gjorde i stället Tobias Brink som korsade mållinjen före Andreas Ahlberg.

Närmast väntar deltävling i Danmark och sedan sedvanliga finalrace på Mantorp.

– Jag hoppas ta mig upp på pallen fler gånger i höst, sa Mattias Andersson. (TT-Corren)

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!