Andersson Skill om Piraternas kris

Stefan Andersson Skill, nye lagledaren, vill helst inte prata om Piraternas ekonomiska kris. Men han erkänner att det påverkar.

Nye lagledaren Stefan Andersson Skill har fått bromsa lagbygget inför 2020. "Det är bakbundet", säger Piratledaren om de ekonomiska problemen i klubben.

Nye lagledaren Stefan Andersson Skill har fått bromsa lagbygget inför 2020. "Det är bakbundet", säger Piratledaren om de ekonomiska problemen i klubben.

Foto: Jens Bollius

Speedway2019-09-25 19:00

– Jag kan inte göra något just nu och skriver inga kontrakt. Det är bakbundet, säger han.

Sporten har i en rad artiklar berättat om de ekonomiska problemen i Motalas största idrottslag. Senaste löneutbetalningen till förare har inte kunnat göras då det är hål i kassan. Jämfört med budget har det saknats 500 betalande åskådare per match under säsongen i elitserien, ett 2019 då Piraterna missade slutspel.

– Det här är ju före att jag kom in i klubben igen, så jag vet inte vad som har gått fel. Men jag är förvånad, säger "Ando".

Du saknar inga pengar från klubben?

– Nej, inte nu. Jag jobbar gratis i vinter och får betalt först i maj när matcherna börjar.

Piraternas gamla skuld till dig?

– Den finns kvar. Jag har ju valt att inte ha någon fordran på de pengarna, det är om de betalar det i välmening i så fall. 

Stefan Andersson Skill har fått direktiv från styrelsen att stoppa upp kontraktskrivandet med förare inför 2020. Hittills har han bara en förare klar, polacken Pawel Przedpelski. I övrigt vet inte Andersson Skill så mycket om det som händer i klubben.

– Jag vill helst bara blicka mot 2020 och se framåt. Jag har inte fått reda på några belopp, hoppas bara att de löser det, säger han.

Andersson Skill säger att han redan fått en stram budget att hålla sig till.

Är du orolig att det blir ännu stramare nu?

– Det hoppas jag inte, då blir det på allsvensk nivå i så fall.

Stefan Andersson Skill räknade redan tidigare med att det skulle bli ett sportsligt tufft 2020. Enligt treårsplanen ska det bli ett förstaår med lägre ambitioner, sedan en större satsning 2021 och så ska laget gå för SM-guld 2022.

Det blir en svår ekvation med lagbygget nu när han dessutom säger att flera av årets Piratförare, som han inte förlängt med, vill ha löneökning för att fortsätta åka i Piraterna. Det blir en svår förhandling.

Dessutom kan skador ställa till det för Piraterna redan nu. Linus Sundströms krasch i Polen i helgen, där han bröt lårbenet, kan kosta Sundström hela nästa säsong.

– Skittråkigt med Linus. Jag bröt lårbenet 2003 och det gör väldigt ont. Jag körde 2004 med spik i benet, men det var ju då. Om han väljer att köra och kraschar igen kan det ju bli amputation av benet. Säsongen är helt klart i fara för honom, säger Andersson Skill.

Någon kontakt med Greg Hancock?

– Nej, inte mycket dialog. Det är min fru som har dialog med Jennie. Vi får se, säger Piratledaren.

Karta: Dunteberget Motorstadion
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!