Andersson bra med i STCC-kval

Cyan Racing och Volvo dominerade första kvalet för säsongen i Skövde. Men Mattias Andersson från Linköping spräckte trion.

30 april 2016 21:11

– Jag är nöjd, absolut. Även om hundradelarna kanske var emot oss i det andra kvalet.

Precis som förra året inleds varje tävling med ett kval över två sektioner. I det första kvalet, Q 1, kör alla förare för att slåss om lika många poäng som i ett race. Från det kvalet bestäms också startordningen i det andra heatet där man vänder på samtliga tio förare så att den bäste från kvalet startar sist.

I det kvalet var Mattias Andersson fyra, bakom de tre Volvoförarna Robert Dahlgren, Scott McLaughlin och Richard Göransson. Upp till Dahlgren hade Andersson nästan en halv sekund.

I det andra kvalet, Q 2, får de åtta bästa förarna göra upp om startordningen till det första av två race under söndagen. Man gör det genom att flygande varv var, bästa tid står först på startgrinden.

Även här var Robert Dahlgren snabbast, med Richard Göransson tätt bakom sig. Mattias Andersson var trea, bara åtta hundradelar från andraplatsen, men trängde sig in före Nya Zeeländaren Scott McLaughlin.

– Han rankas ju som en av de bästa touringförarna i världen och det är kul att han är här i STCC. Ännu roligare att man också lyckades slå honom, sa Mattias Andersson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Calén