Allt avgjordes i det sista heatet

Ännu en skön kväll för lagledare Peter Karlsson och hans Dackarna. Borta mot Rospiggarna kom andra raka segern (48–42). "Detta stärker lagmoralen ytterligare", säger han.

25 juni 2019 21:31

Dackarna gick ut hårt och till sist räckte det till en seger i Hallstavik borta mot Rospiggarna, men mitt i matchen kom Målilla-laget in i en falsk trygghet och det blev en spännande avslutning. Allt skulle avgöras i det sista heatet. Då fick Rospiggarnas Jason Doyle problem med maskineriet, utgick och PiotrPawlicki kunde köra in sin andra heatseger för aftonen, med kollegan Patryk Dudek strax bakom sig. 5–1 till Dackarna, och en bortaseger med 48–42.

– De kom tillbaka där mot slutet, och vi vet ju att Rospiggarna är vassa häruppe. Men vi utnyttjade deras svaga form och fick med oss det vi behövde. Det hade ju visserligen räckt med 3–3 i sista men det är bara att tacka och ta emot, säger Peter Karlsson, lagledare i Dackarna kort efter slutsignalen.

Peter Karlsson menar att hans Dackarna var värda segern, men det kunde ha blivit betydligt större segersiffror om inte bortalaget hade tappat glöden från det tionde heatet fram till det sista:

– Jag tycker vi definitivt förtjänar segern, vi är ju i ledning hela matchen. Det blev en kollektiv avslappning ett tag. Man tittar på programmet och ser att man har tio poäng upp på motståndarna. Det gäller att vara på tårna hela tiden, men det är bra att vi klarar av det till slut.

Den polska duon Maciej Janowski och PiotrPawlicki fick kampera ihop i tre heat. Det första vann de med 4-2, och i deras två avslutande heat tillsammans bjöd förarna på körning av yppersta klass, och fick med sig två "femettor". En heatseger för Janowski, och en för Pawlicki. Peter Karlsson njöt i depån:

– Det var grymt att se. Det blev väldigt lyckosamt att sätta dessa två tillsammans, så det är mycket möjligt att vi gör det igen framöver.

KacperGomolski var tillbaka i uppställningen för Dackarna, som återigen hade tillgång till bästa möjliga lag. Han fick med sig 4+2 poäng från Hallstavik.

Vad säger du om Gomolskis insats?

– Äh, jag vet inte. Jag tyckte att alla gjorde det bra överlag. Ingen sticker väl ut sådär extra, men det är kul att se att Dudek hittat tillbaka igen (körde in tio poäng) även om han ännu inte är i toppslag.

På torsdag väntar ännu en bortamatch för Dackarna, motståndet står Eskilstuna Smederna för. Nästa tisdag möts Dackarna och Rospiggarna igen, då i Målilla. Målilla-laget har nu två raka segrar i bagaget.

– Detta stärker lagmoralen ytterligare. Det är superviktigt nu inför en till tuff bortamatch, och nästa vecka möter vi Rospiggarna igen. Så det känns skönt att komma härifrån med en vinst, nu har vi en bra möjlighet att knycka bonuspoängen. Men nu gäller det först och främst att lägga fullt fokus på torsdagens match.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Lidesjö