Allsvensk spelare ska prova hos City

Talangen Sherko Faiqi, med allsvenska meriter, är aktuell för Linköping City. "Han ska komma hit och provspela", säger Citys manager Khalid Neshati.

Sherko Faiqi, här i Siriuströjan, kan hamna i Linköping City nästa säsong.

Sherko Faiqi, här i Siriuströjan, kan hamna i Linköping City nästa säsong.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON

Fotboll2019-11-13 17:30

Allt sedan division 1-säsongen tog slut för en dryg vecka sedan har Cityledningen jobbat hårt jobb med truppen inför nästa år. City spelar en träningsmatch mot amerikanska PSC Soccer i nästa vecka, tanken är då att flera provspelare ska få chansen att visa upp sig.

En av de aktuella spelarna är Sherko Faiqi, en 20-årig mittfältare som enligt uppgift brutit kontraktet med allsvenska Sirius och nu letar ny klubb. 2018 fick Faiqi chansen från start i två allsvenska matcher för Sirius och byttes in ett antal gånger, men i år har det bara blivit två inhopp. 20-åringen lånades ut till Citys seriekonkurrent Gefle under hösten där han gjorde åtta matcher från start.

– En talang som Sirius trott på men där man nu gått skilda vägar. En mångsidig spelare som jag gillar, han spelar helst längst vänsterkanten men kan också spela högerback. Vi kommer att träffas i början på nästa vecka och jag vill se honom spela mot PSC Soccer, säger Khalid Neshati.

Managern hoppas även få se Sierra Leones defensiva mittfältare Khalifa Jabbie. 26-åringen, med 15 landskamper på meritlistan, kommer närmast från spel i Libanon (!) men har varit klubblös sedan i somras.

– Förhoppningen är att han kommer, men det är inte helt klart än, säger Khalid Neshati.

Flera av den gångna säsongens spelare har redan skrivit på nya kontrakt, och det jobbas med att behålla målvakten Michael Hartmann, som nu åkt hem till familjen i USA. Även Åtvidaberg FF:s målvakt Emir Plakalo är fortsatt intressant.

– Det känns som 50/50 med Hartmann. Vi har sagt att ett beslut ska vara taget senast den 15 december. Plakalo har åkt hem till Bosnien men han är jätteintresserad av att komma hit, säger Khalid Neshati.

En gammal Cityspelare lär dyka upp på försäsongsträningen. Den 28-årige engelsmannen Josh Bragg gjorde en säsong i klubben för några år sedan och har nu själv hört av sig och frågat om han får komma och testa i Linköping.

– Om jag fattade rätt så opererade han korsbandet i januari och är på väg tillbaka. Jag gillar honom, en seriös och duktig kille som vill mycket med sin fotboll, säger Khalid Neshati.

Precis som förra året siktar Linköping City på tufft motstånd i träningsmatcherna. Ett möte med Örebro är redan inbokat, den 18 januari möts lagen på Berhn arena. Ytterligare allsvenska lag kommer att stå som motståndare, men inget är helt spikat ännu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!