AIK:s supportrar stormade Maribors klack

Förlängningsrysaren mellan AIK och Maribor fick ett tråkigt avbrott.

Detta när flera av hemmalagets fans stormade mot motståndarlagets supportrar.

Jag kände "det här får inte ske", säger tränaren Rikard Norling som lugnade fansen.

31 juli 2019 21:16

Det var stökigt i publiken när AIK mötte Maribor hemma på Friends i den avgörande matchen i den andra kvalomgången till Champions League. Så stökigt att AIK:s tränare Rickard Norling kände att han var tvungen att ingripa trots att en avgörande förlängning väntade.

Jag tog mig dit och försökte få dem tillbaka så fort som möjligt. Jag var rädd att matchen skulle brytas och att äventyret skulle vara över, säger Norling på presskonferensen efteråt.

Norling ryckte in

Precis när förlängningen skulle dra igång tog sig åtminstone ett tjugotal personer ned från AIK-klackens läktare och sprang längst långsidan mot Mariborklacken och slängde saker.

Vakter fick ingripa och AIK:s tränare Rickard Norling tog sig, märkbart irriterad, över halva planen för att lugna ned situationen.

Jag gick bort dit för att... det såg ju alla att det var killar från vår klack som tog sig bort till deras. Jag kände direkt att det här blir fel. Att "det här får inte ske", säger Norling.
Det var bara att försöka fösa tillbaka dem.

"En lärdom"

Norling beskriver AIK, med lagets spelare, ledare och övriga representanter samt supportrarna, som en enhet där alla måste hjälpas åt för att styra klubben åt rätt håll.

Vi är en klubb tillsammans. Det spelar ingen roll om det är på planen eller läktaren, vi får inte göra såna saker för det kan stå oss dyrt. På samma sätt som att vi inte får tappa huvudet på planen och dra på oss en onödig utvisning. Vi måste tänka på det, för det är inte okej.
Det är en lärdom för de på läktaren. Hur förbannad och provocerad du än blir så måste man tänka på vad som är bäst för vår klubb.

När åskådarna väl var tillbaka i sina fållor kunde förlängningen börja, men halvtimme senare tog AIK:s kvaläventyr till Champions League slut ändå. Detta sedan Maribor med ett sent mål gått vidare på fler gjorda bortamål.

Nu väntar i stället kval till Europa League för AIK.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Pelle Strandman/TT, Alma Yttergren/TT, Håkan Bergholtz/TT