Ni har säkert vant er vid negativa rubriker kring ÅFF under den senaste tiden – men här kommer mer positiva besked. AFK Linköpings pojklandslagsspelare Fredrik Alm har skrivit på för superettanklubben.

– Det känns jättebra. En del i det nytänket med att satsa på många unga killar som kan utvecklas och som kommer in med mycket energi. Fredrik ser verkligen spännande ut, säger Mats Karlsson, sportchefen.

17-årige Alm, som så sent som i höstas var på landslagsläger på Bosön, har funnits med på många ÅFF-träningar under senaste månaden och nu är det alltså klart att han tar steget upp till superettan. Den offensive spelaren kan spela både på mittfältet och i anfallet och har tidigare varit föremål för intresse från både Linköping City och Motala AIF.

Utöver Fredrik Alm finns ytterligare två potentiella nyförvärv med på Kopparvallen just nu.

Mittbacken Sebastian Starkenberg, med förflutet i Motala, har flyttat tillbaka till Linköping efter en säsong i norska Ull-Kisa och är ett högaktuellt namn. Även mittfältaren Jens Jakobsson, under de senaste säsongerna med Assyriska i superettan, tränar med ÅFF i veckan.

– Vi har flera intressanta spelare på vår lista, men båda har gjort bra ifrån sig och ligger definitivt bra till. Det är som tidigare att vi också måste få till det ekonomiska, säger Karlsson.