ÅFF nöjt med allt – utom resultatet

Knappt tre veckor till seriestart i division 1-fotbollen. Läget för ÅFF? Jodå. "Allt var bra utom resultatet", sa Rickard Johansson, tränaren, efter 1–2-förlusten mot Oskarshamn.

19 mars 2019 21:27

Åtvidabergs FF har haft en försäsong med varierande resultat och 1–2 (1–2) mot seriekonkurrenten låter kanske inte så kul.

Men det var det.

– Med tanke på att vi mötte ett lag som i höstas kvalade till superettan och bara var ett mål från att gå upp var det absolut bästa insatsen så här långt. 30 minuter var godkända, 60 minuter var riktigt, riktigt bra, sa Rickard Johansson.

Ja, hemmalaget tog två måls ledning före paus och Johansson hävdade bestämt att första målet kom på en feldömd straff. Nyförvärvet Max Olsson reducerade strax senare – och det blev signalen på en period där ÅFF dominerade. Klart.

– Oskarshamn fick bara försvara sig i andra halvlek. Vi tryckte ned dem, spelade bra och skapade åtminstone tre hundraprocentiga chanser med ett skott i insidan av stolpen som allra närmast. Sen skulle vi absolut haft en straff i slutet när Dardan (Mustafa) drogs ned, sa Johansson.

Och fortsatte:

– Hade det stått poäng på spel hade jag varit irriterad och förbannad. Nu kan vi ändå ta med oss att så mycket var så bra. Det var stor skillnad jämfört med matcherna när vi möttes förra säsongen.

Ludvig Holmertz drabbades av nackspärr och tvingades utgå redan före avspark. Adrian Petersson kom in i backlinjen och var utmärkt. Lucas Öhrn likaså. På mittfältet gjorde nyförvärvet Zev Taublieb mycket nytta.

Brassen Ramiel Dias Farias hoppade in med knappa halvtimmen kvar.

– Han glimtade till, sa Rickard Johansson.

Närmast väntar till helgen träningsläger i Borås där ÅFF möter lokala division 2-laget Dalstorp.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten