– Lucas Öhrn vred knäet på träningen i måndags och skadade ett ledband. Tyvärr har han spelat färdigt för säsongen, riktigt tråkigt, säger ÅFF-tränaren Rickard Johansson inför lördagens möte med tabellsexan Lund hemma på Kopparvallen.

Öhrn har bara startat tre matcher i serien, men varit en pålitlig inhoppare och spelade en dryg halvtimme senast i segermatchen mot Karlskrona.

Utöver Öhrns skada är dock det mesta positivt i ÅFF. Sköna 4–0 senast mot Karlskrona bröt den hemska trenden i bortaspelet (och på naturgräs) och ÅFF har nu fyra segrar på de fem senaste matcherna. Det till synes hopplösa läget i tabellen har också förbytts i något helt annat och laget parkerar nu plötsligt ovanför kvalstrecket.

– Klart att det känns mycket bättre nu och de förändringar i spelet som Mattias (Andersson, assisterande tränaren) och jag gjorde när vi tog över, framför allt i det offensiva spelet, har slagit väl ut. Men det är nio tuffa matcher kvar och det blir som att spela nio finaler. Vi har också flera spelare som står på två varningar och riskerar att bli avstängda framöver, säger Rickard Johansson som troligen mönstrar samma startelva som senast.

– Det vore tjänstefel att göra något annat i det här läget.

I våras förlorade ÅFF borta mot Lund med 3–6 i en riktigt svängig historia.

– Lund gillar när det blir ett öppet spel som svänger fram och tillbaka. Det ska vi inte försöka ge dem och det gäller att se upp med deras vänsterkant, där har det Gillstedt (Gustav) och han är riktigt vass i omställningarna. Sedan gör det väl ingenting att de har tappat sin store målskytt Andreas Birgersson, han gjorde tre mål mot oss senast, säger ÅFF-tränaren, vars lag har ett tufft program de närmaste veckorna med flera motståndare hämtade från den övre tabellhalvan.