- Nja, det hade jag nog inte hunnit. Men jag gjorde jämna varv hela tiden och på slutet kände jag mig fort­farande pigg, sa Lindgren.

Han log.

Tävlingen kördes under 50 minuter på en 1 000 meter lång slinga genom centrala Linköping. Falukillen - som tävlar för Stockholmsklubben Team Cykel­city - var solo redan efter några varv och varje gång han dundrade ner för Storgatan syntes klungan allt längre bort.

Artikelbild

CK Hymers Michael Johansson var bäste Linköpingscyklist i fjol men den här gången var banan för besvärlig. Bäste östgöte blev i stället Motala AIF:s Jesper Dahlström som körde in på sjätte plats.

- Alltid lite lurigt att köra sådana här banor, men är man med från start och känner sig stark så kan man ofta hänga med i toppen.

Att Lindgren varit proffs och representerat team som kör Tour de France kunde även ett ovant cykelöga notera då 23-åringen (han fyllde i går) flög fram genom stan på den svårbemästrade banan.

I en kurva var han visserligen nära att vurpa, men klarade sig. Det var det dock flera av de 35 åkarna som inte gjorde och klungan sprack upp redan tidigt i tävlingen. Till och med motorcykeln som visade vägen körde omkull på kullerstenarna vid borggården.

- Ja, uppe i skogen var det riktigt halt på sina ställen, sa Lindgren som i mål var omkring 40 sekunder före lagkamraten, och fjolårssegraren, Kalle Sandell.

Artikelbild

Vid målgången långt upp på Ågatan hade många åskådare samlats så det gällde att sträcka på sig för att få en skymt av cyklisterna.

En som inte kom i mål överhuvudtaget var CK Hymers Michael Johansson.

- Man måste vara beredd att ligga ner och nu när banan inte var torr blev det för nervöst för mig, sa han.

Artikelbild

Vid fjolårets tävling var Daniel Brengdahl länge bra med men drabbades då av punktering. I år gick det bättre. Brengdahl cyklade in som elva och blev bäst i CK Hymer.

Vid fjolårets tävling var Johansson bäste Linköpingscyklist men den här gången valde han att kliva av. I höjd med ostaffären på Storgatan fick det vara nog.

- Normalt gillar jag de flesta GP-loppen, men i dag var banan i värsta laget.

- Grus, gräs, asfalt och kullersten. Och så nerfall från träden uppe vid Borggården. Där var det riktigt besvärligt.

Även om Johansson inte vurpade själv var det en cyklist framför honom som gjorde det och Hymerkillen tappade kontakten med klungan.

- Händer något sådant blir det omöjligt att komma ikapp. Då var det lika bra att lägga av.