"20–22 fantastiska utespelare"

Sylvia har vuxit i division 1-kostymen snabbt. "För mig som tränare gäller det att använda energin och kraften rätt", säger tränaren Kim Hellberg inför hemmamatchen mot Sandviken.

29 maj 2019 20:00

Nej, den unga nykomlingen är ingen strykpåse en division upp. Sylvia kör konsekvent med sin positiva spelidé, oavsett motstånd egentligen, och ligger sexa med mersmak i norra ettan.

Laget har verkligen blivit "ett år bättre" sedan i fjol, mycket beroende på att de flesta spelarna är unga och på väg upp i karriären.

– Det är en jättefördel för mig som tränare. Jag har 20–22 fantastiska utespelare att tillgå och spelarna tränar extra. Samtidigt är det jättetufft för mig att ställa över spelare när vi har sådan konkurrens. Men det är mitt ansvar. Det gäller att använda kraften och energin på bästa sätt, konstaterar Kim Hellberg

Ur det perspektivet är det inte svårt att "gilla läget" för att ersätta avstängde Hampus Näsström i torsdagens hemmamatch mot tabelltrean Sandviken.

I kulisserna smyger också nyförvärvet Kristoffer Khazeni som ännu inte har fått debutera i serien. Den 23-årige bolltrollaren från Stockholm, utsedd till årets mittfältare i division 2 med Stocksund i fjol, har fått en kämpig start i Norrköping på grund av skada.

– Han spelade bara en match under försäsongen, med IFK U21, och då var han fantastisk. Nu har han fått jobba på att bygga upp sig från grunden tillsammans med Marcus Falk Olander. Han har kunnat träna med oss i tre veckor nu men vi skyndar långsamt. Jag tror han kommer bli riktigt bra för oss i höst, säger Hellberg.

Sylvia är visserligen under IFK Norrköpings vingar tack vare samarbetsavtalet, men steget till division 1 var stort ändå.

– Det är en otrolig skillnad mot tvåan, hur seriöst allt är och hur mycket pengar som satsas. Det är många lag i serien som är "störst i sin stad".

Efter obesegrade Akropolis i lördags kommer alltså ett nytt topplag till Östgötaporten. Kim Hellberg har scoutat Sandvikens IF så gott det går inför torsdagens match.

– Ett fysiskt och hårt arbetande lag med starka forwards. De har Pelle Olsson som tränare och då är det 4–4–2. Olof Mård är en bra back som har spelat i allsvenskan med Gefle (2009–2014). Sen har de en jäkla bra forward i (Emil) Bellander som också har spelat i Gefle (2013–2016), BP och Åtvidaberg, säger Hellberg.

Lärorikt för er att ni nästan alltid möter lag som är äldre och mer fysiska?

– Så är det. Vi måste ta den kampen men vi kommer aldrig vinna mot något lag vad gäller fysiken. Vi får göra det på vårt sätt i stället med hög fart och så. Jag vet nog vad jag behöver veta om Sandviken men det viktigaste är att vi fokuserar på hur vi vill spela, konstaterar Kim Hellberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh