I april 2007 berättade kvinnan för sin man att hon ville separera. När de samma kväll gick till sängs ville 32-åringen ha sex. Kvinnan vill dock inte detta och gick därför in i ett annat rum för att sova där.

Cigarettändare

32-åringen följde efter, tände en cigarettändare och drog upp lågan på högsta nivån och förde den mot hustruns ansikte. Mannen var svart i ögonen och kvinnan blev mycket skrämd av hans beteende.

Efter en stund lämnade mannen rummet, men kom strax tillbaka. Denna gång hade han en dubbelvikt livrem i handen som han upprepade gånger slog mot sin handflata. Kvinnan grät och protesterade. Mannen lämnade rummet ännu en gång. När han kom tillbaka hade han en större kökskniv i handen som han riktade mot henne. 32-åringen släppte kniven och tilltvingade sig sedan ett samlag.

Nekade

Under rättegången förnekade 32-åringen brott och förklarade att han inte mindes någon liknande händelse. Tingsrätten anser dock att kvinnans berättelse var trovärdig och framhåller också att hon samma kväll som våldtäkten skedde ringde till en väninna och berättade vad som hänt. Väninnan vittnade senare under rättegången.

32-åringen, som på tisdagen även dömdes för att ha misshandlat och hotat kvinnan, ska betala 84 500 kronor i skadestånd.