Polisen har fortfarande på söndagsförmiddagen inte gripit någon eller kunnat rikta några misstankar mot någon person. Ett stort antal personer har fram till söndagsförmiddagen hört av polisen och vissa detaljer återkommer i flera av vittnenas berättelser:
? Många berättar om två kvinnor. Den ena kvinnan beskrivs ha afrikanskt eller indisk bakgrund, den andra kvinnan omtalas som alltifrån sydeuropé till nordbo. Polisen söker de hör kvinnorna för att de verkar befunnit sig i händelsernas centrum och de kan ha uppgifter som vi inte känner till. De är inte misstänkta för något, säger polisen informationschef i Kalmar, Ulf Karlsson.

Flera av ungdomarna som bevittnade slagsmålet kom tillbaks till Linköping på lördagen.

Enligt uppgift till Corren.se blev de chockade ungdomarna mottagna av ett kristeam från sociala jouren, när de kom till tågstationen i Linköping.
-- Det var andra eller tredje gången som de här killarna firade midsommar på Öland. De åkte dit med två bilar. Många av dem mår väldigt dåligt just nu, säger en källa till Corren.
Ingen gripen
Det var klockan 00.42 som polisen larmades till Gröndals camping i Köpingsvik på Öland. Polispatrullerna var på plats cirka sju, åtta minuter efter att man fick larmet.
Fyra ungdomar blev skadade under det stora gängslagsmålet som troligen började med vanligt gruff och utvecklades till en katastrof.
Den 21-årige mannen från Linköping dog på väg till sjukhuset av knivskadorna.

Ytterligare tre ungdomar från Östergötland, mellan 19 och 21 år gamla, blev så svårt skadade att de måste vårdas på länssjukhuset i Kalmar.
Fördes till US
På midsommardagens eftermiddag hade två av de skadade kunnat lämna sjukhuset medan en tredje transporterades till US i Linköping för fortsatt vård där:
-- Det är inte patientens akuta hälsotillstånd som motiverar flytten utan mer att US har bättre kirurgiska möjligheter att ta hand om just de skador personen drabbats av, säger Ulf Karlsson.
Det var otroligt mycket folk på campingen under midsommarkvällen och folk rörde sig fram och tillbaka längs strandpromenaden:
-- Vi är många som varnat för att något sådant här skulle hända, det är fruktansvärt. Den här killen dog i en av mina vakters armar, säger Carina Skogström på Gröndals Camping till Ölandsbladets nätupplaga.
Hon beskriver natten som kaotisk och påpekar att ungdomarna som deltog i slagsmålet inte bodde på Gröndals camping. 
-- Jag har aldrig varit med om något liknande, säger Carina Skogström.
Kaotiskt på campingen
Ulf Karlsson uppger att samtliga östgötar kunnat höras liksom ett stort antal andra ungdomar som blev vittnen till dådet. Någon motivbild till dådet har inte kunnat skönjas:
-- Det är både en nackdel och fördel att vi har så många vittnen. Vi har ingen misstänkt och fortfarande ingen bra bild av vad som egentligen inträffade även om vi arbetar med flera uppslag som jag inte kan redogöra för. Det var tjockt med folk på platsen, det var en relativt mörk kväll och det saknas belysning nere vid stranden så det är fragmentariska uppgifter som vittnen berättat om.
Obeväpnade östgötar
Det finns inget som tyder på att någon av östgötarna var beväpnade med knivar. Inte heller att det var någon form av uppgörelse som överenskommits mellan ungdomsgängen.
-- Det har varit grupper av ungdomar som stött samman och det kan mycket väl vara så att ett bagatellartat uttalande eller missförstånd har resulterat i knivdådet, säger Ulf Karlsson.
Polisen letar efter en grupp ungdomar men det kan mycket väl vara så att det bara är en person i denna ungdomsgrupp som är gärningsmannen.
Fortsatta polisförhör
Brotten rubriceras som dråp och försök till dråp.
I östgötarnas grupp, som bestod av 15 personer, förekommer också ungdomar från andra delar av landet.
Det andra gänget ska ha bestått av cirka tio personer.
-- Det är oklart om en eller flera personer var beväpnade. Vi vet inte heller hur många av dem deltog i slagsmålet, säger Ulf Karlsson.
Under midsommardagen lämnade polisen i Kalmar ut informationsblad och förhörde ungdomar på campingen. Polisen i Kalmar kallade in extrapersonal under hela helgen för att arbeta ute på campingen.
Kalmars krisjour kopplades in omedelbart och uppges ha fungerat som stöd för östgötarna.

Artikeln uppdateras kontinuerligt.

ERIK HÖJER