Cannavaro: "Vi måste slåss tillsammans"

"Det som händer i vårt land just nu fyller mig med ångest och smärta".

Så inleder den italienska fotbollsikonen Fabio Cannavaro ett brev riktat till Italien via sajten The Players Tribune.

31 mars 2020 18:44

Fabio Cannavaro har skrivit ett brev riktat till hela Italien. Han riktar hälsningar till de som arbetar inom vården, som han kallar för "hjältarna som vårt land behöver just nu", under den pågående coronapandemin.

"Jag kan inte beskriva hur hemskt det känns att se Italien lida så här, att se så många liv gå förlorade varje dag. Mitt hjärta går till alla människor som har drabbats, och särskilt till de som har förlorat någon som står nära".

Han berättar även om sin egen situation, hur han i Kina, där han tränat Guangzhou Evergrande, blev satt i karantän för några veckor sedan.

"Människor här hade redan varit med om sars, så de visste vad de skulle göra. I Italien har vi aldrig haft någon liknande nödsituation", skriver Cannavaro och fortsätter:

"Men nu när vi är mitt i den här kampen, måste vi slåss tillsammans. Och det innebär att ta fram den bästa versionen av oss själva".

Fabio Cannavaro tar upp fotbollen som ett exempel på när Italien står enade tillsammans, och menar att när italienarna samlas på det sättet så gör de det bra. Som kapten för landslaget som tog VM-guld 2006 såg han exempel på det.

"Folk frågar mig ofta varför Italien vann det VM:et. Vi vann inte för att vi hade tur. Vi vann eftersom vi hade det bästa laget – och för att vi trodde att vi skulle vinna. Just nu behöver vi samma anda av okrossbar enhet som ett land."

"Människor har gått ut på sina balkonger för att applådera våra medicinska arbetare. Grannar har sjungit låtar tillsammans. Det är den typen av enhet vi behöver".

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT