Innebandyn delar ut SM-guld – slopar slutspel

Innebandyn gör som basketen och delar ut SM-guld till de som ledde grundserierna när allt spel avbröts i förra veckan.

Iksu blir svenska mästare på damsidan och Falun bland herrarna.

20 mars 2020 12:57

Innebandyspelet avbröts när det återstod två omgångar av damernas superliga och på herrsidan spelades den sista omgången – fast med några uppskjutna matcher.

Nu får lagen som varit bäst under säsongen SM-guld, fastän det inte blir något SM-slutspel.

Lagen på nedflyttningsplats flyttas ner till serien under och de som vann allsvenskan och kan spela i svenska superligan gör det. Men det kommer inte att genomföras något kvalspel.

"Jag förstår att en del föreningar nu blir besvikna på att de går miste om chansen att kvala upp i seriesystemen, men situationen med coronavirusets spridning i Sverige gör att vi inte kan genomföra de många matcher som skulle ha spelats. Det mest riktiga är då att seriesegrarna tar platsen i divisionen över", säger Innebandyförbundets ordförande Märit Bergendahl i ett pressmeddelande.

Innebandyn tvingas också ställa in sin finaldag för herrarna och damerna i Stockholm.

"Att SM-finalen inte genomförs i Globen är en sorg för lagen, publiken och svensk innebandy i stort. Det är årets höjdpunkt och världens största enskilda innebandyevenemang", säger Bergendahl.

Beslutet att dela ut SM-guld till seriesegrarna går i linje med hur basketförbundet hanterade samma situation. Däremot valde handbollen och ishockeyn att inte kora några svenska mästare utan att ha spelat ett slutspel.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT