Innebandyn pausar – stjärnan vill ha SM-guld

Innebandyn är den senaste sporten som får ta en paus från sin tävlingsverksamhet på grund av coronaviruset.

Resterande matcher i superligan skjuts upp tills vidare, med förhoppningen att kvarstående matcher och slutspelet ska kunna genomföras senare.

Det är helt rätt. Man ska inte spela nu, säger storstjärnan Alexander Galante Carlström som nu vill få SM-guld.

14 mars 2020 11:09

Innebandyn försökte in i det sista att spela klart sina serier. Medan basketen, fotbollen och ishockeyn ställde in sina matcher tidigare under veckan insisterade Svenska innebandyförbundet så sent som tidigare under lördagen på att matcher av betydelse för tabelläget skulle spelas.

Däremot kunde matcher som är betydelselösa avseende serieplacering ställas in om båda lagen skulle begära det.

Dumdristigt

Men på lördagskvällen kom vändningen. Nu skjuts alla matcher upp – tills vidare.

Alla andra sporter har gjort samma sak. Det ska inte vara något spel just nu. Det är för stor smittorisk att ha oss kuskande runt i landet. Det är dumdristigt, säger Alexander Galante Carlström i IBF Falun.

Klubben vinner grundserien med 16 poäng tillgodo på tvåan Storvreta och nu räknar Carlström med att laget ska bli svenska mästare.

Han tror att avbrottet på grund av coronasmittan kan vara länge och att det är orealistiskt med ett slutspel i vår.

Han tycker att innebandyn ska titta på hur basketen hanterat frågan.

Basketen stängde ju ner och korade en svensk mästare. Det vore konstigt om vi inte blir svenska mästare eftersom serien ändå är slutspelad, säger han och fortsätter:
De andra lagen tycker säkert att det är fel, men då tycker jag de kunde ha spelat bättre under säsongen.

Lägg ner

Grundserien i herrarnas superliga skulle ha avslutas på lördagen, men fyra av sju matcher ställdes in. I damernas superliga spelades fyra matcher. Om en vecka skulle den sista omgången ha spelats.

"Vår förhoppning och gemensamma ambition är att grundserien i SSL ska spelas klart och att vi ska spela slutspel på både dam- och herrsidan samt att SM-finalen ska spelas som planerat", skriver Superligan och Innebandyförbundet i ett gemensamt pressmeddelande.

Innebandyfinalerna på herr- och damsidan är tänkt att spelas i Globen i Stockholm den 25 april.

"Senast den 23 mars 2020 kommer vi gemensamt att fatta nytt beslut om när de kvarstående matcherna ska spelas, samt om och i så fall hur slutspel ska genomföras, vilket tidigast kan ske med start den 28 mars 2020."

Egentligen förstår jag inte varför de skjuter upp det en vecka ens. Det är bättre att lägga ner säsongen helt i stället, säger Alexander Galante Carlström.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mikael Forsell/TT