Real vann El Clásico – upp i serieledning

Real Madrid besegrade Barcelona med 2–0 inför 78 357 åskådare på Santiago Bernabéu.

Vinícius Júnior och Mariano Díaz blev El Clásico-målskyttar – och sköt Real upp i serieledning i spanska La Liga.

1 mars 2020 23:04

När Barcelona och Real Madrid i december förra året spelade 0–0 på Camp Nou var det första gången på 17 år som stormötet i den spanska ligafotbollen slutade mållöst.

Söndagskvällens möte på Santiago Bernabéu saknade länge ett mål. Men till slut var det hemmalaget som gjorde dem. I den 71:a minuten höll tyske mittfältsdynamon Toni Kroos i bollen längs vänsterkanten och slog den på djupet till en framrusande Vinícius Júnior.

19-åringen från Brasilien drev sedan framåt, in i Barcelonas straffområde, och satte bollen. Barças mittback Gerard Piqué, som tio minuter tidigare hade räddat en boll på egen mållinje, var på Vinícius avslut vilket ställde målvakten Marc-André ter Stegen i bortalagets mål något.

Anfallarens andra ligamål för säsongen innebar att han även bröt en drygt fem månader lång måltorka. Inför matchen hade Vinícius Júnior inte gjort mål sedan 2–0-segern hemma mot Osasuna den 25 september förra året.

Real Madrid vann till slut med 2–0 även under söndagen. I 92:a matchminuten sprang inbytte Mariano Díaz från Dominikanska republiken in i straffområdet och sköt dit bollen från nära håll, något som gladde majoriteten av de 78 357 åskådarna.

Segern innebar att antagonisten Barcelona passerades i spanska La Liga. I och med de tre poängen gick Real Madrid upp på 56 poäng, en poäng före Barcelona efter 26 av 38 omgångar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT