Lycksell avgjorde för Linköping i förlängning

Linköping har häng på en slutspelsplats.

Amerikanen Sam Lofquists matchstraff efter att ha knuffat en domare kunde dock ha blivit kostsamt borta mot Malmö.

Jag skäms för mitt agerande, säger Linköpingsbacken efter 4–3-segern i förlängning.

25 februari 2020 21:30

Med bara minuter kvar av den andra perioden knuffade Linköpingsbacken Sam Lofquist till en av linjedomarna, som försökte lugna ner amerikanen efter att han blivit arg på Malmös Emil Sylvegård.

Följden blev matchstraff och fem minuters utvisning i ett läge då det stod 3–3 i Malmö arena.

Jag skäms för mitt agerande. Jag vill främst be om ursäkt till domarna, men jag ber också om ursäkt till mina lagkamrater, tränarna, min familj. Allt jag kan säga är att jag lovar är att det aldrig kommer att hända igen i min karriär, säger Sam Lofquist, som rakryggat ställde upp på intervjuer efter matchen.

"Dumt agerande"

TT: Jag antar att du är glad att ni ändå vann efter förlängning?

Jag är så glad att vi ändå vann. Vi är fortfarande i ett bra läge (i tabellen). Det är smärtsamt att ett så dumt agerande satte mitt lag i en tuff situation, säger amerikanen.

Malmö lyckades aldrig utnyttja det fem minuter långa numerära överläget. Den tredje perioden blev mållös och 1.36 minuter in på förlängningen skickade Olle Lycksell in 4–3-målet bakom Oscar Alsenfelt i hemmamålet.

Jag behövde verkligen det. Både för laget och för mig själv. Det var superskönt, säger Lycksell, som avgjorde i förlängning även förra veckan hemma mot Luleå (3–2).

TT: Hur viktigt var det att reda ut fem minuter i boxplay?

Det är alltid viktigt att klara av ett boxplay. Det är ett jäkla jobb de gör där i boxen. Jag spelar ju inte själv boxplay, men vi andra får en jäkla energi av det. Det sprider sig i laget, säger Lycksell.

TT: Vad säger du om Sam Lofquists agerande?

Det är klart att man blir arg. Jag står ganska bra till i situationen och jag ser att han får en ganska hård smäll av Sylvegård. Jag förstår att han blir arg, men sedan är det så klart lite onödigt. Men i stridens hetta kan sådana saker ske, säger Linköpingsforwarden.

"Hoppet lever"

Fyra möten av fyra mellan Linköping och Malmö har nu slutat oavgjort efter ordinarie tid. I de tre föregående matcherna har det krävts straffar för att skilja lagen åt. Lagen har nu tagit två bonuspoäng vardera.

Skönt ändå att vi inte tar det till straffläggning, för vi vet att Malmö är bra där, säger Lycksell.

Tabelltolvan Linköping på 53 poäng har nu sex poäng upp till tian Växjö, som i dagsläget har den sista åttondelsfinalplatsen. SHL-elvan Brynäs har 56 poäng.

De andra två lagen som vi fajtas mot förlorade, så vi knaprar in lite poäng där i alla fall. Det är sju matcher kvar, så hoppet lever, säger Olle Lycksell.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Daniel Kihlström/TT