IFK-basen: "Ispisten kan inte vänta"

IFK Motalas ordförande Bo Ribers menar att en ny ispist på bandybanan måste läggas omgående efter säsongens slut. "Det är akut", säger han.

19 februari 2020 13:30

IFK Motalas bandyklubb tänker inte finna sig i situationen eller beskeden från politikerna i kommunen där Alliansen lade fram sitt förslag om att fortsätta spela ute och att göra en ny utebana först 2021.

IFK menar att siffrorna på 90-100 miljoner för en hall och 20-25 miljoner för en ny ispist är felaktiga.

Vilka är de riktiga siffrorna?

– Det vill vi inte gå in på, vad det kostar. Vi vill ta det direkt med beslutsfattarna.

Bo Ribers välkomnar att Sverigedemokraterna erkänner att de röstade fel i KS.

– Ett positivt besked, det betyder att vi har SD med oss. Jag är inte beredd att lämna kritik mot det, det har hänt förut att det röstats fel i avgörande omröstningar.

Att Solidariskt Motala och SD bara vill ha en "viljeinriktning" för hall, inte mer konkret än så, bekymrar heller inte Ribers som menar att det är en avsiktsförklaring det handlar om.

– Vårt besked från IFK är att vill man så kan man. Ibland är saker akuta och då måste man göra saker direkt. Man måste hantera akuta situationer, som ispisten, säger Bo Ribers.

IFK-ordföranden menar att en ny ispist inte kan vänta och att det viktigaste är att det kommer ett positivt beslut i hallfrågan.

IFK menar att risken är betydande att Motala, vid ett haveri eller ogynnsamma väderleksförhållanden, inte alltid kommer att ha spelbar is nästa säsong. Det är därför IFK anser att situationen är akut.

Fortsättning lär följa i det som IFK beskriver som en överlevnadskamp för bandyn i Motala.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!