Tonåring hittades blodig efter misshandel

Sent på lördagsnatten blev en ung man misshandlad i Kisa. Mannen blödde från huvudet och fick föras med ambulans till universitetssjukhuset i Linköping. Polisen har inlett en utredning om misshandel.

16 september 1919 12:52

Strax innan midnatt i lördags skedde en misshandel i Kisa. Det slutade med att en person blev liggande på marken och blödde från huvudet.

Den misshandlade mannen, som är i övre tonåren, hittades av en förbipasserande person som larmade till polis och räddningstjänst. Han fick åka in till Universitetssjukhuset i Linköping. Han har sedan fått lämna sjukhuset.

– Personen som ringde in förhördes upplysningsvis, men säger att han inte såg någonting av misshandeln utan kom dit efter att det hade skett, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

En utredning om misshandel har påbörjats och vad som har kunnat konstateras än så länge är att det ska ha skett utomhus i Kisa. Upprinnelsen till händelsen ska inte ha varit något bråk, utan gärningsmannen ska ha gett sig på mannen bakifrån med något slags tillhygge.

Den misshandlade uppgav i ett polisförhör att han blev slagen med något föremål men att han varken såg vad det var för föremål, eller vem eller vilka personer som utförde gärningen.

– I ett sådant här läge när vi inte har några vittnen och målsäganden inte har sett vem gärningsmannen var, så blir det svårt, säger polisens presstalesperson Erik Terneborn.

Utredningen pågår och polisen söker efter iakttagelser från allmänheten som kan hjälpa polisens utredning framåt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Max Elofsson