Kolla in, här är Piraternas nya dress

Nästa år blir det lätt att se vem som är Piratförare på speedwaybanan. För då kommer alla Pirater ha samma dress.

12 december 2018 13:00

Speedwaysporten har under många år skilt sig från de flesta andra lagsporter när det kommer till matchdressen. För där har förarna åkt i sina personliga ställ med endast en lagväst.

Med undantag av några få lag.

Men nu har det blivit ändring på det och inför återkomsten i elitserien har Piraterna nu tagit fram ett matchställ som samtliga förare i laget ska köra i.

– Elitserieklubbarna hade det redan i år. Men för oss är det helt nytt och det är kul. Så det händer mycket nästa år. Uppflyttning till elitserien, ny dress och 70-årsjubileum, säger Piraternas marknadschef Jan Eklöf och visar upp bilden på hur det nya stället är tänkt att se ut.

Gult, blått och vitt är färgerna som gäller och så Piraloggan på bröstet och där berättar Eklöf att det fanns planer på att knyta an just till att Piraterna firar sitt 70-årsjubileum 2019.

– Så vi hade en idé om att ha ursprungsloggan, en gammal benknota, men till slut valde vi det här.

Den övre halvan av dräkten är reservad för Piraternas sponorer medan förarna får använda den nedre halvan till sina sponsorer. Och för att alla ska få rätt storlek så får förarna själva beställa sina dräkter från sina respektive leverantörer.

– Man hoppas ju att dräkten ska leda till en bättre känsla av samhörighet i laget. Sen är det ju mycket snyggare när alla i laget ser likadana ut. Det har efterfrågats länge och vi har pratat om det förut men det har inte blivit av. Jag förstår ju inte att det inte varit så här i speedwayen tidigare. Tänk dig ett fotbollslag där alla spelar i olika tröjor. Visst förarna har haft samma väst i speeday men det är ju något helt annat.

Vad har ni fått för reaktioner från sponsorerna?

– Vi hade en sponsorträff förra veckan och presenterade dräkten för dem då och de tyckte den var jättesnygg. De som förstår marknadsvärdet av det är ju väldigt nöjda. De vet ju att dräkten kommer synas rätt mycket under Tv-sändningarna från matcherna och i pressen, säger Eklöf.

Hur tror du den kommer tas emot av supportrarna?

– Det enda jag kan komma på som någon skulle kunna vara lite negativ till är att det kan vara lite svårt för publiken att känna igen förarna i början. Förut så var det ju ganska lätt att känna igen dem på deras olika dressar. Men nu kommer ju alla se likadana ut. Men det tror jag de lär sig att se vem det är rätt fort.

Vad händer om Piraterna måste plocka in någon ny förare under säsongen? Syr ni upp en ny dress till honom då?

– Vi kommer ha en reservtröja. Så om det skulle komma in någon ny så kommer han få köra i den.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Thomas Augustsson