De ska lära ut matte på sommaren

Matematik på sommaren kan låta jobbigt. Men inte på mattecentrums sommarskola, dit kan alla komma och få hjälp.

28 juli 2018 11:00

Känns siffrorna svåra att bemästra, och behöver du en uppfräschning av räknekunskaperna inför hösten? Då kan du ta del av den sommarkurs som mattecentrum i Linköping anordnar.

– Vi är en ideell förening med många volontärer som är väldigt intresserade av matte. De vill hjälpa till och göra folk mer entusiastiska kring matematik, och få andra att tycka att matte är intressant. Eller kanske hjälpa dem med matte för att klara skolan, berättar Kristoffer Borg, som är projektledare för mattecentrum i Linköping.

Alla som vill räkna är välkomna, det är öppet hus och drop in. Volontärerna som hjälper till kan till exempel vara lärarstudenter, ingenjörer eller pensionerade mattelärare. Kristoffer Borg berättar att om du pluggar på högskolan så är det inte säkert att du kan få hjälp, men förhoppningsvis ska det gå bra.

– Det är, som på våra vanliga räknestugor, mest gymnasieelever som kommer dit. Men även högstadieelever och de som pluggar på komvux. Eller den som vill läsa in lite för högskoleprovet. Både de som har problem med matte och de som bara tycker att det är roligt kommer. Men många har kanske ändå lite svårt med siffrorna, säger han.

För andra året i rad hålls alltså en sal på Katedralskolan öppen i slutet av augusti. Närmare bestämt klockan 10 till 13, den 14 till 16 augusti.

– Man kan ta med sig en liten matteuppgift om man vill, annars kanske vi har någon liten kluring eller några uppgifter på lager som de kan sitta och jobba med, säger Kristoffer Borg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Hedda Themner

Ämnen du kan följa