Rekordpublik bar Djurgården till seger

Djurgården vann "streckstriden" mot Leksand inför ett fullsatt Hovet, 3-1.

Halvvägs in i SHL-säsongen skiljer därmed fem poäng till Stockholmslagets fördel.

Det här betyder otroligt mycket. Nu kan vi trumma på och satsa på slutspel, sade 2-1-skytten Jonathan Davidsson.

10 december 2016 19:32

Leksand kom till Stockholm som seriens näst formstarkaste lag, bakom Skellefteå, med fyra segrar på fem omgångar och imponerande 4-0 på mästarlaget Frölunda i ryggen. Vid ännu en trepoängare skulle Dalalaget ta sig förbi Djurgården i tabellen och klättra över kvalstrecket. Så blev det inte.

Djurgården njöt av att vara tillbaka i hemmaarenan - 8 100 åskådare innebar publikrekord - efter fyra raka bortaförluster, varav tre efter förlängning eller straffar, och dominerade från början.

En fantastisk inramning. Publiken var grym, sade Djurgårdens tränare Robert Ohlsson.
Det är såna här matcher man drömmer om. Det ger energi och går lite fortare än vanligt, sade Jonathan Davidsson.

"Blir en lärdom"

Om man får tro tränarna hade trycket på läktarna stor betydelse för utgången av matchen.

Det var en fantastisk atmosfär som jag tror tog lite på en del av våra spelare. Det är inte många av dem som har varit med om ett sånt tryck. Jag hoppas att det blir en lärdom, sade Leksands tränare Per-Erik Johnsson.

Segern innebär att Djurgården har fem poäng till kvalstrecket efter 26 av 52 omgångar. Robert Ohlsson blickar uppåt.

Vi har gått från en idé om att dominera matcherna och spela ut motståndarna till en process där vi bara spelar slutspelsmatcher. Det är väldigt mycket kamp en mot en. Vi har skruvat lite för att vinna hockeymatcher och kan nu sakta börja resan uppåt. Pilen pekar åt rätt håll, sade Djurgårdstränaren.

Stor dominans

Från Leksands och Johan Porsbergers 1-1-mål 28 sekunder efter Markus Ljunghs öppningsmål i första perioden sköt bortalaget inte ett enda skott på mål förrän i början av den tredje. Djurgården borde ha avgjort tillställningen men trots stor dominans stod det bara 2-1 på jumbotronen efter två perioder.

Att Djurgården alls fick hål på den storspelande Leksandsmålvakten Atte Engren i mittperioden var resultatet av ett brödrasamarbete. Marcus Davidsson spelade fram storebror Jonathan som i sin tur hittade krysset bakom Engren.

Det är perfekt att spela med brorsan. Han vet exakt vad jag gör. Han släpper pucken bakom ryggen så att jag får ett drömläge. Det är bara "Mackan" som kan göra det. Jag tror att han kommer att spela i NHL, sade Jonathan.

I den tredje perioden ryckte Leksand upp sig och skapade några kvitteringschanser men Djurgården fick retroaktiv utdelning genom Jeff Tambellini, 3-1.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT