Den lokala människorättsorganisationen Nicaragüense Pro Derechos Humanos (ANPDH) säger att sex civila, däribland två barn, och fyra poliser dödades när polis och paramilitära trupper gick till angrepp i och i närheten av staden Masaya i södra Nicaragua.

Det finns skarpskyttar på många ställen runtom i staden. Vi uppmanar folk att stanna hemma, säger Álvaro Leiva Sánchez från ANPDH.

Under de senaste tre månaderna har uppemot 300 personer dödats när regeringskritiska demonstrationer har mött våldsamt motstånd. Demonstrationerna startade som en protest mot en mot en senare skrotad förändring av landets pensionssystem, men har nu växt till krav på president Daniel Ortegas avgång. Han och hans fru Rosario Murillo – landets vicepresident – anklagas för att försöka göra om landet till en diktatur.

I fredags tågade Ortega och hans anhängare mellan huvudstaden Managua och oppositionens högsäte i Masaya, 30 kilometer söderut. Anledningen var att fira händelser under 1979 som kallas för "reträtten", då tusentals gerillasoldater drog sig tillbaka till Masaya för att omgruppera sig och sedan störta diktatorn Anastasio Somoza Debayle. Ortega, en före detta gerillaledare, deltog då.