Hon är kommunens nya röst i Itsam

Det blir Ingela Nilsson Nachtweij (C) som för Vimmerby kommuns talan när rapporten om en eventuell flytt av Itsam från Kisa till Linköping läggs fram i morgon.

27 november 2018 18:00

Hon valdes på måndagskvällen av kommunfullmäktige till att ersätta Tomas Peterson (M) som valt att lämna Itsams direktion en månad innan hans period går ut.

– Det här är ett beslut som får stor påverkan framåt, då ska jag inte vara med och ta det när jag ändå ska avgå en månad senare, motiverar Tomas Peterson (M).

Även Helen Nilsson (S) lämnar sitt uppdrag som ersättare i Itsamdirektionen i förtid och socialdemokraterna vill inte tillsätta någon ersättare. Därför går uppdraget till Marie Nicholson (M) som blir ersättare för Ingela Nilsson Nachtweij i direktionen.

I slutet av veckan samlas direktionen för att ta del av den rapport om en flytt som förbundsdirektören Mattias Robertsson Bly lägger fram på torsdag.

Ingela Nilsson Nachtweij är kritisk till planerna på en flytt.

– Det verkar som att man försöker ta ett snabbt flyttbeslut. Men vi krokar arm med centern i Kinda i den här frågan. En flytt av Itsam till Linköping är inte bra för någon av våra kommuner, sa hon i slutet av oktober.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jimmy Karlsson

Ämnen du kan följa