Vill väcka barnens odlingsintresse

För en helg blev Lindas Trädgård i Gamleby Barnens trädgård.

4 maj 2019 21:00

– Som alla som arbetar med jorden så har jag längtat efter regn. Men helst hade det här fått komma igår eller på måndag, säger Linda Öhrvall, som driver Lindas Trädgård.

Hon lägger till: – Man får vara glad för det man får.

På lördagsmorgonen var marken vid handelsträdgården täckt av hagel. Några timmar senare var här tänkt att hållas ett vårarrangemang med barn och familjer som målgrupp.

Så småningom tittade solen fram, temperaturen steg och det syntes allt fler familjer ströva runt i området. Vi möter en familj som shoppat gummistövlar på vägen dit.

– Det kom folk ändå. Vad är det man säger? "Kläder efter väder", säger Linda Öhrvall.

Vid en vagn kunde barnen få möta lamm från närbelägna uppfödaren Hildegårds ull, barn och vuxna testade sina kunskaper i en tipspromenad med odlingsfrågor och i ett tält fick barnen hjälp med att själva sätta fröer i en kruka som de fick ta med sig hem. De kunde även vara med och plantera grönsaker i trädgården drivbänk.

Förhoppningen från Linda Öhrvall var att det inte bara var fröna som skulle gro, utan också ett trädgårdsintresse bland barnen.

– Det är roligt att se barnen gå runt här, med de vuxna. Vi hoppas att om man börjar tidigt så ska det vakna ett intresse för närodlat. I dag är det inte säkert att man vet var all mat kommer ifrån. Här kan man få se hur det odlas.

På plats fanns även några utställare från Smaka på Tjust som visade upp olika varor.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulrik Alvarsson