Tyrberg (C): "Bra uppgörelse"

Under fredagseftermiddagen hölls presskonferens där Annie Lööf (C) var positiv till att släppa fram Stefan Löfven (S) som statsminister. Lokalt är det flera punkter i överenskommelsen som är viktiga menar Conny Tyrberg (C).

11 januari 2019 19:34

Centern och Liberalerna ska ta ställning om de ska ge stöd till en regering bestående av Socialdemokraterna och Miljöpartiet. I den föreslagna överenskommelsen finns 73 punkter.

Västerviks Conny Tyrberg (C) är nöjd med förslaget till uppgörelse. När vi når honom befinner han sig i Grekland och har just uppdaterat sig om läget i Sverige.

–  I det som jag har hunnit gå igenom kan jag se att det ser bra ut.

Conny Tyrberg nämner bland annat att Socialdemokraternas krav på förbud mot vinster i välfärden avförs från dagordningen.

– Sedan är det strandskyddsreglerna. Man ska titta på dem och se om det går att få dem mindre rigida. Det är en viktig aspekt för Västerviks kommun.

En annan punkt är kilometerskatten där Socialdemokraterna backar på förslaget om att införa en ny skatt för lastbilar.

– I vår kommun är det viktigt för näringen inom skog och lantbruk, säger Conny Tyrberg.

På frågan om han saknar något i överenskommelsen säger han att det är många punkter och han har inte haft möjlighet att gå igenom dem i detalj.

När vi når Sverker Thorén (L), kommunfullmäktiges ordförande, för en kommentar sitter han i bilkö på E22:an.

– Något ganska unikt håller på att hända. Det säkrar politiken så att SD inte kan få inflytande som tidigare. Vi har verkligen varnat för att lämna utrymme för det, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kristina Westring

Ämnen du kan följa