"Arbete! Frihet! Värdighet!" skanderade demonstranter i Tunis. Samtidigt har många tunisier blandade känslor inför årsdagen - stolthet över revolutionen, men också oro över ekonomiska problem och våld från jihadister:

Revolutionen har inte hjälpt mig på något sätt - priserna har stigit, och många unga är fortfarande marginaliserade, sade Latifa, en 40-årig sömmerska, till AFP.

Det var en massiv polisnärvaro i Tunis under årsdagen, efter att landet förra året drabbats av flera dödliga jihadistattacker.

I Tunisien har flera val hållits och en ny författning antagits. Men den demokratiska utvecklingen har störts av terrordåd. Enligt en rapport från tankesmedjan Carnegie Middle East Center, som återges av nyhetsbyrån AFP, är det bland annat Ben Alis mångåriga försummelse av sociala och ekonomiska frågor som öppnat dörren för radikalisering. Enligt FN har mer än 5 500 tunisier i åldrarna 18 till 35 år anslutit sig till jihadistgrupper i Syrien, Irak, Libyen, Jemen och Mali.

Efter Ben Alis flykt tog en demokratisk utveckling vid. Men i nuläget är radikalisering av unga en svår utmaning i Tunisien.